Jack Hinshelwood sendte Brighton i ledelsen. Foto: Ian Walton / AP Photo / NTB.

Skadeskutte Brighton sjokkerte Tottenham – vant 4-2 etter kunstscoring av Estupiñán

Et skadeplaget Brighton-lag overrasket stor da de slo Tottenham 4-2 på hjemmebane i Premier League torsdag kveld.

Av NTB | 28.12.2023 22:39:16

Sport: Dermed avsluttet Tottenhams seiersrekke på tre strake. Brighton hadde på sin side ikke vunnet i ligaen siden 6. desember.

Seieren kommer på tross av en rekke skadde Brighton-spillere. Kaoru Mitoma, Simon Adingra, Ansu Fati, Tariq Lamptey, Adam Webster, Solly March, Julio Enciso og Joël Veltman er alle ute med skader.

Tottenham fikk en marerittstart på kampen da 18 år gamle Jack Hinshelwood mottok ballen rett innenfor 16-meteren, tok en touch, og banket vertene i ledelsen etter bare elleve minutter.

Og vondt ble til verre da João Pedro satte inn Brightons andre for kvelden fra krittmerket 13 minutter senere, etter at Dejan Kulusevski dro i brasilianerens drakt på en corner.

Etter pausen fortsatte Brighton storspillet da Pervis Estupiñán banket til fra om lag 20 meter og limte ballen i krysset.

– Kaboom for en scoring. Det er det beste skuddet jeg har sett siden Roberto Carlos, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Og bare ti minutter senere fikk Pedro nok en mulighet fra straffemerket etter at Giovani Lo Celso felte Evan Ferguson i feltet. Brasilianeren var som vanlig iskald og sendte keeper feil vei.

Med åtte minutter igjen på klokken ble det spenning da Alejo Véliz reduserte for gjestene, før Ben Davies headet inn 2-4-scoringen fem minutter senere.

Tottenham kom seg til et hav av sjanser i sluttminuttene og på overtid, men Brighton-forsvaret red av stormen og sikret til slutt seieren.