Shang Juncheng skrev kinesisk tennishistorie med seieren i Chengdu Open tirsdag. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB

Sjelden ATP-tittel for Kina – første på hjemmebane

Tenåringen Shang Juncheng vant Chengdu Open og sørget for at Wu Yibing ikke lenger er eneste kineser med en ATP-tittel på merittlista.

Av NTB | 24.09.2024 17:01:14

Sport: 19-årige Shang slo Wimbledon-semifinalist Lorenzo Musetti 7-6 (7-4), 6-1 i finalen og begeistret hjemmepublikum. Det er første kinesiske hjemmeseier i en ATP-turnering.

Wu skrev historie med sin tittel i Dallas i fjor.

Med seieren over toppseedede Musetti ble Shang også den første spiller født i 2005 eller senere som har vunnet en tittel på ATP-touren.

I august vant Shang de to første settene mot Casper Ruud i 3. runde i US Open før nordmannen vendte til seier.

Kina kunne ha fått to vinnere samme dag, men hjemmehåpet Zhang Zhizhen tapte finalen i Hangzhou Open for Marin Cilic. Kroaten vant 7-6 (7-5), 7-6 (7-5) i en jevn kamp.