Andreas Schjelderup ble norsk redningsmann mot Irland fredag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Schjelderup reddet U21-gutta – EM-håpet lever videre

Andreas Schjelderups 1-1-scoring på overtid mot Irland sørger for at U21-landslaget fortsatt har los på EM-plass neste år.

Av NTB | 11.10.2024 22:01:50

Sport: Sean Roughan så lenge ut til å bli matchvinner med sin scoring et kvarter før slutt, men tre minutter på overtid dukket Benfica-spiller Schjelderup opp på bakerste stolpe.

Han sørget for ellevill norsk jubel da han klinket ballen i nettmaskene. Irland mente Sindre Walle Egeli brukte ulovlige midler i forkant da han vant ballen ved å dra en irsk forsvarsspiller i trøya, men dommeren lot spillet gå.

– Det burde ha blitt avblåst for frispark. Irene føler seg snytt, og det forstår jeg godt, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Når det gjenstår én kamp er Norge to poeng bak Irland på annenplassen som gir omspill. Dermed har stadig Norge mulighet til å nå sluttspillet som avvikles i Slovakia i juni neste år.

– Nå er det et heltent norsk lag, sa Mørtvedt.

Norge slet med å skape store sjanser mot Irland i Cork fredag. Vertene var farligst, men Rosenborg-keeper Tangvik sørget for at det lenge sto målløst. Etter 75 minutter hang ikke det norske forsvaret med da innlegget fra Johnny Kenny gikk gjennom hele feltet og til en umarkert Roughan.

Vingbacken hadde få problemer med å skli ballen i mål.

Norge vant 3-2 da lagene møttes i Drammen for et knapt år siden. Da ledet irene 2-1, men Kristian Arnstad og Lasse Nordås vendte til seier for hjemmelaget.

Tyrkia kommer til tirsdagens kamp etter å ha slått Latvia 3-0 fredag. Tyrkerne står uten sjanse på EM-plass. Tyrkia slo Norge 2-0 hjemme tidligere i kvalifiseringen.

Italia leder gruppen før de siste kampene neste uke. Da skal Norge opp mot Tyrkia i Stavanger, mens Irland møter Italia. Norge er der avhengig av å vinne pluss at Irland avgir poeng. Dermed har alle lag noe å spille for i siste runde.

Etter baklengsmålet gjorde Norge flere bytter, og tre minutter på overtid kom scoringen. Egeli kranglet til seg ballen og etter hvert falt den til Schjelderup, som hadde et vidåpent mål å sikte på.