Kristian Thorstvedt scoret på straffe da Sassuolo gikk videre i cupen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sassuolo videre i cupen etter straffedrama – Thorstvedt scoret

«Norske» Sassuolo måtte nøye seg med 0-0 i cupkampen mot Spezia, men gikk viddre med 5-4-seier i straffesparkkonkurranse.

Av NTB | 02.11.2023 20:52:32

Sport: Sassuolo-keeper Alessio Cragno reddet Luca Moros straffe med beina, og hjemmelaget scoret på alle sine fem forsøk. Kristian Thorstvedt scoret sikkert med den fjerde straffen.

Sammen med Marcus Holmgren Pedersen og Emil Konradsen Ceïde kan han glede seg til kamp mot Atalanta i åttedelsfinalen.

Sassuolo dominerte cupkampen mot gjestene fra Serie B, men greide ikke å få ballen forbi Spezia-keeper Jeroen Zoet i løpet av 120 minutter.

Pedersen spilte hele kampen og var toneangivende i hjemmelaget i regnværet. Ceïde ble byttet ut midtveis i 2. omgang, mens Thorstvedt kom inn samtidig.

Tre minutter senere fikk Giovanni Corradini god treff på volley i returrommet, men da reddet Cragno.

Resten av omgangen var det Sassuolo som presset. Pedersen og Ceïde var begge involvert i mye, men det ble verken store sjanser eller mål ut av det.

I det 51. minutt slo Pedersen et innlegg som Spezia ikke greide å klarere, men Gregoire Defrels skudd fra kloss hold gikk utenfor via en forsvarsfot.

Gjestene holdt på å ta ledelsen på et sjeldent framstøt i det 75. minutt. João Moutinhos innlegg nådde innbytter Rachid Kouda, som skjøt fra kort hold, men Cragno leverte en god redning.

Samme Kouda fikk ballen i mål ti minutter senere, men det ble korrekt annullert for offside.

Sassuolo fortsatte å presse i ekstraomgangene. Thorstvedt var involvert i noen gode angrep og satte Zoet på prøve etter et soloraid, men ballen ville ikke inn før i straffesparkkonkurransen.

Spezia holdt på å sjokkåpne. I kampens første minutt kom Tio Cipot gjennom på en kontring. Han skjøt forbi Cragno, som møtte utenfor 16-meteren, men ballen gikk til side for mål.

20 minutter før slutt brøt Pedersen gjennom igjen og slo skrått ut til Samuele Mulattieri, som skjøt utenfor fra meget god posisjon,