Stefan Johansen jubler sammen med Pawel Chrupalla etter 1-2-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sarpsborg slo knallhardt tilbake etter ydmykelse og oppvaskmøte: – Har marginene med oss

Sarpsborg reiste seg etter flere stygge tap, intern møtevirksomhet og negative overskrifter i mediene. Mandag ble det 4-2-seier og tre kruttsterke poeng mot Molde.

Av NTB | 20.05.2024 19:11:07

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har marginene med oss i dag. Vi lider oss gjennom noen perioder i kampen, sa Sarpsborg-trener Stefan Billborn til TV 2 etter triumfen.

Pawel Chrupalla, Stefan Johansen og Sondre Ørjasæter scoret målene for gjestene i det som ble en solid revansje etter en særdeles turbulent uke.

Den stygge 1-7-smellen hjemme mot HamKam 16. mai ble etterfulgt av et fire timer langt internt krisemøte. Målet der var ifølge klubben å diskutere hvordan man skulle snu en krevende sportslig situasjon.

Den seansen ble etterfulgt av skriverier i mediene om en uønsket hendelse knyttet til 17. maifeiringen til to spillere. Sportssjef Hampus Andersson sa i etterkant til TV 2 at saken var håndtert internt.

– Det er frustrerende at vi faller igjennom som vi gjør. I fjor var jeg verdens beste trener, men i år skulle jeg få sparken etter tre runder, syntes noen. Det er ikke alltid logisk, fortsatte Billborn.

Mandag lot spillerne så til grader beina stå for snakkingen, og det resulterte i en prestasjon som åpenbart var årsbeste av et heltent Sarpsborg-lag.

I stedet utlignet Molde i motsatt ende av banen midtveis i omgangen. Halldor Stenevik overlistet Sarpsborg-keeper Marko Ilic fra skrått hold.

Stefan Johansen ledet an for Sarpsborg mandag og kom også på scoringslista da vardøværingens frispark skiftet retning i nevnte Stenevik og utmanøvrerte Molde-keeper Albert Posiadala.

– Det er utilgivelig det jeg gjør på 2-1-scoringen, men det er også elendig dømt, for det skal aldri være frispark i utgangspunktet, sa Stenevik til TV 2 i pausen.

Langt bedre var prestasjonen til Sondre Ørjasæter da de få Sarpsborg-supporterne som hadde tatt turen til Molde fikk mer å juble for tidlig i annen omgang. Vingen skar inn fra kant og svingte ballen rundt keeper Posiadala til 3-1.

På tampen kom en svært omdiskutert situasjon. Molde ville ha straffe da Anders Hagelskjær gikk i bakken i feltet. I den påfølgende kontringen satte Sondre Ørjasæter inn 4-2 for gjestene.

Dommer Marius Lien ble bedt om å vurdere straffesituasjonen av VAR-rommet, men besluttet at avgjørelsen hans skulle bli stående. Dermed ble det borteseier.

Sarpsborg kom til Molde med en elendig sesonginnledning i ryggen. Sju poeng var fasiten. Den sterke borteseieren var kun de tredje trepoengeren i 2024.

Molde faller på sin side til fjerdeplass på tabellen med det overraskende tapet.

Det tok kun ti minutter for Pawel Chrupalla å sende gjestene i ledelsen i Molde med en flott avslutning. Noen sekunder etterpå kunne det fort stått 2-0, men danske Henrik Meisters heading gikk rett til side for mål.

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem har levert målpoeng på bestilling den siste tiden og fornektet seg heller ikke mandag. Reduseringen til 2-3 etter 61 minutter ga ny nerve i kampen.