Sandefjords Martin Gjone feiret sitt mål mot KFUM på denne måten. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sandefjord vendte til livsviktig seier i nedrykksstriden: – En utrolig god egenskap

Sandefjords håp om overlevelse i Eliteserien vokste betraktelig søndag. Hans Erik Ødegaards mannskap vendte fra 0-1 til en sterk 2-1-seier mot KFUM.

Av NTB | 27.10.2024 19:10:31

Sport: Sandefjord tar seg med det opp på 28 poeng når fire serierunder gjenstår. Nedrykksrivalene Odd og Lillestrøm er blant Sandefjords motstandere i sesongavslutningen.

– Vi virker litt preget og nervøse. Det er så mange upressede feilpasninger i førsteomgangen. I annen omgang blir det litt bedre, og det er mye å rette opp i. Gutta står på, og det er en utrolig god egenskap, sa Sandefjord-sjef Ødegaard til TV 2 etter kampen.

– Poengene er like viktige som alle andre, men med den situasjonen som har vært, så er det enkelt å regne hva pluss tre poeng gjør, fortsatte han.

Søndag sørget Obilor Okeke for at et reservepreget KFUM tok ledelsen før pause. Nettkjenningen var Okekes første i Eliteserien etter en sesong preget av skade.

– Jeg har ventet lenge på den. Det var deilig å sette mitt første mål i dag, sa målscoreren til TV 2 i pausen.

Med et kvarter igjen stanget Martin Gjone inn 1-1 for vertene, kort tid etter at Filip Ottosson hadde prikket et frispark i tverrliggeren. Gjone feiret sin nettkjenning med lekker akrobatikk. Like før slutt avgjorde Simon Amin for Sandefjord.

– En frisk åpning av et litt redusert KFUM, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Like før ti minutter var unnagjort forsøkte Vetle Walle Egeli seg fra innsiden av sekstenmeteren, men bortelagets sisteskanse Emil Ødegaard bokset unna. Noen minutter senere dukket Jakob Dunsby opp på bakerste stolpe, men heller ikke denne gangen fant Sandefjord veien til nettmaskene.

– Her viser han seg fram fra sin beste side. Det er elegant, rått og effektivt, sa Mathisen.

Med unntak av Dunsbys store sjanse slet Sandefjord tidvis med å skape farligheter for KFUM før pause.

– Vi åpner ganske bra, før vi slipper dem inn i kampen. Vi må heve oss i annen omgang, var Sandefjord-spiller Filip Ottossons dom over 1. omgang i et intervju med TV 2.

Ti minutter ut i annen omgang fikk Alexander Ruud Tveter en stor sjanse til å utligne fra kloss hold, men veteranen traff ikke mellom stengene. Det gjorde Gjone da han satte inn 1-1 med et kvarter igjen. Like før slutt scoret Amin til 2-1.

Tre minutter ut i kampen fosset Obilor Denzel Okeke ned langs høyresiden, og foran mål forsøkte han å finne Mame Mor Ndiaye. Vertenes Fredrik Berglie avverget farligheten med en strålende involvering.

Snaue ti minutter før pause vartet Okeke opp med en flott prestasjon da han hamret gjestene i ledelsen mellom beina på Hugo Keto.