Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard måtte se laget slite mot Fløy. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sandefjord røk ut av fotball-NM i 1. runde – Haugesund til ekstraomganger

Sandefjord tapte 0-1 for Fløy-Flekkerøy og sørget med det for at en cupbombe detonerte allerede i første runde av årets fotball-NM.

Av NTB | 10.04.2024 20:04:05

Sport: Sindre Osestad sendte 2.-divisjonslaget i ledelsen etter en drøy times spill. Det greide aldri Hans Erik Ødegaards lag å komme tilbake fra og ble dermed det første eliteserielaget til å ryke ut av årets cup.

– Fløy imponerer meg. Jeg er imponert over hvordan de står imot, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Haugesund må ut i ekstraomganger mot Torvastad etter at det sto 1-1 etter ordinær tid. Fredrik Lippestad sendte Torvastad i ledelsen etter 53 minutter før Seo Jong-min utlignet et kvarter senere.

Regjerende mester Molde måtte kjempe hardt for ledermålet mot 4.-divisjonslaget Eide og Omegn, men etter Aaron Samuels scoring etter 61 minutter, ble seieren til slutt komfortabel med 5-0.

Sarpsborg FK tok overraskende ledelsen mot Sarpsborg 08 etter fire minutter ved Badr Rahhaoui. Den ledelsen sto seg helt til det 77. spilleminutt da Serge-Junior Ngouali utlignet, og så raknet det for «hjemmelaget».

Henrik Meister sendte 08 i ledelsen ti minutter før slutt, mens Ngouali la på til 3-1 like etterpå. Til slutt endte det 5-1. Jo Inge Berget startet kampen for 08 og ble byttet ut etter en times spill. Fra benken fikk veteranen se laget fikse avansement.

Fredrikstad hadde full kontroll borte mot Drøbak-Frogn og ledet 4-0 til pause. Østfoldingene vant til slutt hele 10-0.

Tromsø hadde god kontroll og slo Sortland 6-0. HamKam slo Ridabu komfortabelt med 5-0, mens Viking knuste Varhaug med samme sifre.

KFUM Oslo tok seg videre til neste runde med 2-0-seier over Årvoll. Odd slo Åskollen 3-1.

Dagens spiller ble Tobias Hestad, som scoret sju mål da Alta slo Kirkenes 11-0.

Resten av eliteserielagene som var i aksjon onsdag, tok seg videre.

Rosenborg slo Sverresborg 6-0 i en kamp der Agon Sadiku scoret hattrick. Lillestrøm vant 7-0 over Bjørkelangen, mens Kristiansund slo Brattvåg 2-1.