Sandefjords Danilo Al-Saed jubler etter 3-1 under eliteseriekampen i fotball mot Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sandefjord fortsatte scoringsfesten – Ruud-dobbel senket Sarpsborg

Sandefjord fikk sesongens andre opptur da Sarpsborg ble sendt hjem med etter et 1-4-tap i Eliteserien. Sju av lagets ni mål har kommet de to siste kampene.

Av NTB | 12.05.2024 19:01:12

Sport: Trener Hans Erik Ødegaard har omsider fått fart på laget sitt etter en krevende start på sesongen. For en uke siden ble Molde slått 3-1 før søndagens storseier. Før det spilte de blåkledde to kamper uten å score.

– Nå vi vinner 4-1, er jeg fornøyd. Men det er tider i kampen at vi blir litt passive, sa Sandefjord-trener Ødegaard til TV 2.

Alexander Ruud Tveter scoret to av målene, mens Danilo Al-Saed og Eman Markovic sto for de øvrige. Stefan Johansen utlignet for Sarpsborg.

Hjemmelaget hadde også en treffer i tverrliggeren i 1. omgang. Sarpsborg slo tilbake etter hvilen. Det har vært satt spørsmålstegn rundt formen til Stefan Johansen, men søndag presenterte han seg da han kaldt satte en straffe mål til 1-1.

Tveter sendte Sandefjord i ny ledelse etter en times spill da han trillet ballen i motsatt hjørne etter å ha spilt seg fri. Deretter åpnet kampen seg.

Danilo Al-Saed og Eman Markovic avgjorde kampen definitivt med hvert sitt mål med tre minutters mellomrom mot slutten av 2. omgang.

– Det er jo vi som skapte sjansene deres, sa Sarpsborg-trener Stefan Billborn.

Sandefjord fikk en pangstart med straffe etter noen sekunders spill. Tveter scoret sikkert på straffen.

– Vi gir jo bort mål. En svart dag på jobben. Det er krise og ikke i nærheten av godt nok, sa Stefan Johansen.