Julian Ryerson i duell med Kylian Mbappé onsdag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Ryerson og Dortmund på finalejakt i Champions League – slo PSG 1-0

Julian Ryerson sto fram da Borussia Dortmund slo Paris Saint-Germain 1-0 i den første kampen av semifinalen i mesterligaen. Oppgjøret ble en sjansefest.

Av NTB | 01.05.2024 23:04:05

Sport: Niclas Füllkrugs scoring i 1. omgang holdt til seier for de gulkledde på hjemmebane i en kamp som kunne gitt enda flere mål. Det sto 13-14 i avslutninger på overtid.

Julian Ryerson har levert en god sesong for Dortmund og startet som ventet på høyrebacken i onsdagens oppgjør. Nordmannen har spilt 30 kamper og scoret fire mål denne sesongen.

Han var solid for de gulkledde også mot det franske storlaget onsdag hvor han måtte håndtere stortalentet Bradley Barcola i store deler av kampen. Barcola forlot banen etter 65 minutter.

– Ryerson har vært en av banens beste spillere de første 60 minuttene, konkluderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen underveis i kanalens sending.

PSG spilte finale i 2018/19. Der ble også Bayern mestere etter finaleseier. PSG sikret nylig tittelen i hjemlig liga, men de har i flere år hatt mesterligaen som sitt høyeste mål uten å lykkes.

Hovedstadslaget er inne i sin siste sesong med målmaskinen Kylian Mbappé på spissplass. Han har gjort det klart at han ikke vil forlenge kontrakten som går ut til sommeren.

I den andre semifinalen spilte Real Madrid og Bayern 2-2 i det første oppgjøret tirsdag. Returkampene spilles førstkommende uke. Finalen er lagt til Wembley i London 1. juni.

Før pause måtte PSG-stopper Lucas Hernández byttes ut med en skadesmell.

Etter 50 minutter var PSG svært uheldig som ikke utlignet. Mbappé og Achraf Hakimi skjøt begge på innsiden av stolpen i løpet av åtte sekunder.

Dortmund spiller semifinale i mesterligaen for første gang siden 2012/13, da de kom seg helt til finalen og tapte mot rival Bayern München.

Etter en rask start på kampen eksploderte hjemmepublikumet etter 36 minutter. Nico Schlotterbeck slo en flott langpasning gjennom til Füllkrug som alene med Donnarumma scoret sikkert.