Dortmund vant 6-0 over Wolfsburg søndag. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB

Ryerson med målgivende i Dortmunds storseier – puster Bayern i nakken

Borussia Dortmund vant hele 6-0 hjemme mot Wolfsburg i tysk fotball søndag. Ett poeng skiller opp til serieleder Bayern München på tabellen.

Av NTB | 07.05.2023 19:24:29

Sport: Bayern slo Werder Bremen 2-1 lørdag, og dermed var Dortmund nødt til å svare med seier i søndagens kamp.

Med mål fra Karim Adeyemi, Sebastian Haller og Donyell Malen i første omgang var poengene langt på vei i boks for de gulkledde allerede før pause. Jude Bellingham (2) og Adeyemi pyntet på resultatet med tre scoringer til i andre omgang.

Det kunne også blitt mer da Dortmund fikk straffespark like etter at timen var spilt. Det tok Adeyemi, men unggutten bommet og misbrukte sjansen til å skaffe seg et hattrick.

Julian Ryerson startet kampen for hjemmelaget og leverte den målgivende pasningen til Adeyemis første mål. Nordmannen ble byttet ut etter 75 minutters spill.

Det gjenstår tre runder av tysk Bundesliga. Dortmund møter Borussia Mönchengladbach (h), Augsburg (b) og Mainz (h) før sesongslutt. Bayern har igjen Schalke (h), Leipzig (h) og Köln (b).