Holger Rune er videre i Australian Open. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB

Rune seiler videre i Australian Open

Danske Holger Rune fortsetter å storspille i Australian Open. Han er klar for fjerde runde etter å ha slått franske Ugo Humbert 3-0 i sett.

Av NTB | 21.01.2023 09:30:27

Sport: 19-åringen vant med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (7-5) og møter russiske Andrej Rublev i fjerde runde av Grand Slam-turneringen.

Seieren natt til lørdag norsk tid kom likevel ikke uten dramatikk. I starten av andre sett falt Rune og ble liggende. Etter en medisinsk timeout ble det klart at han kunne fortsette, og etter kampen forklarte Rune at han var litt bekymret. Det dreide seg om en skade på håndleddet.

– Jeg har aldri hatt håndleddsskade før så jeg var selvfølgelig litt bekymret. Jeg visste ikke helt hva som skjedde, sa Rune på pressekonferansen.

Også ankelen fikk seg en liten smell i situasjonen.

– Jeg merket at jeg vred ankelen, men selve vridningen var ikke så farlig, sa Rune.

Det danske supertalentet har vunnet alle sine kamper i tre sett hittil i Australian Open.

Rune avsluttet fjorårssesongen med fire strake finaler. Blant annet slo han Novak Djokovic i finalen i Masters 1000-turneringen i Paris i november.

Den danske 19-åringen startet 2022 på 103.-plass på verdensrankingen, men klatret til 10.-plass. Det bidro til at han ble kåret til årets nykommer på ATP-touren.