Rosenborgs Elin Sørum ble matchvinner med sin straffescoring til 2-1 mot Åsane i toppserien lørdag. Foto: Annika Byrde / NTB

Rosenborg reddet tre poeng med straffescoring

Elin Sørum ble Rosenborgs matchvinner da hun satte 2-1-scoringen på straffe i toppseriekampen hjemme mot Åsane.

Av NTB | 11.05.2024 16:05:05

Sport: Med seieren slo serietoerne tilbake etter tapet for Brann forrige helg og knappet ned avstanden opp til serieleder Vålerenga til tre poeng.

Åsane, som er nest sist på tabellen, hadde ikke reist til Trondheim for å legge seg i forsvar. Bergenserne hadde vel så mange målsjanser som RBK.

Etter spill og sjanser hadde de kanskje også fortjent ett poeng.

Likevel tok hjemmelaget ledelsen da Mathilde Rogde gjorde 1-0 på en avslutning fra kort hold etter at Åsane-forsvarer misset på en avklaring. Like før hadde gjestene en avslutning i tverrliggeren.

Åsane utlignet på et frekt angrep da kapteinen Milena Kokosz tok med seg ballen oppover og fikk overraskende veldig god tid mot et ryggende RBK-forsvar. Hun satte ballen uttakbart i mål etter 15 minutters spill.

Etter en drøy times spill fikk Rosenborg straffe da Karen Vistnes noe klønete hektet Camilla Linberg inne i feltet. Elin Sørum var sikker eksekutør fra ellevemetersmerket.

Det var gått sju minutter da Marie Moen Preus hadde gitt «hjemmelaget» 1-0. Lyn jaget utligning, og den kom først mot slutten av omgangen ved Jenny Røsholm Olsen.

Dommeren mente at Kolbotn-kaptein Emma Braut Brunes forårsaket straffe etter drøye timen spilt. Hun protesterte kraftig og mente Olsen hadde snublet i beina hennes. Olsen satte sitt annet mål for dagen til 2-1-ledelse.

Preus ble også tomålsscorer i kampen da hun utlignet til 2-2 etter 77 minutter.

Avgjørelsen kom etter en halvtimes spill.

Arna-Bjørnar og Brann avslutter serierunden med derbykamp fra klokken 16.45.

Kolbotn jaktet på sin andre seier for sesongen da Lyn gjestet Grorud-gresset. Det endte 2-2 etter at lagene hadde hatt ledelsen en gang hver i kampen.

Iris Omarsdottir ble matchvinner da Stabæk slo Røa med 1-0. Hun slo til med sin sjuende scoring denne sesongen.