Steinar Lein og Rosenborg tok lørdag tre viktige poeng i Toppserien. Her fra kampen i Toppserien mot Vålerenga i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rosenborg med viktig seier i gullkampen – tungt nederlag for Riise og Avaldsnes

Camilla Linberg ble tungen på vektskålen da Rosenborg vant 1-0 mot Åsane i Toppserien. Avaldsnes og John Arne Riise tapte for fjerde kamp på rad .

Av NTB | 07.10.2023 17:03:06

Sport: Rosenborg dominerte banespillet før pause mot Åsane, men de hvitkledde fikk ikke hull på byllen i løpet av de første 45 minuttene.

Etter at timen var unnagjort satt den omsider for vertene ved Camilla Linberg. Scoringen ga tre poeng og en tilsvarende stor luke til Vålerenga i gullkampen i Toppserien.

Rosenborg har brukt store deler av sesongen på å jakte Vålerenga i tet, men Oslo-klubben skuslet bort overtaket med to uavgjortkamper i september.

Medaljejagende LSK Kvinner vant 2-1 borte mot Stabæk. Gjestene fikk en god start da Miljana Ivanovic scoret ledermålet. Like etter pause doblet Emilie Marie Woldvik ledelsen fra krittmerket. En halvtime før slutt fikk LSKs Camilla Huseby rødt kort og marsjordre, og Stabæk reduserte like etterpå.

På overtid ble Emilie Bølviken utvist for Stabæk. Med tre poeng har LSK seks poeng ned til Brann på 4.-plass.

John Arne Riise og Avaldsnes har trøblet stort denne sesongen, og Karmøy-klubben var tabelljumbo før lørdagens kamp borte mot nedrykksrival Lyn. Da passet det dårlig at Kamilla Melgård scoret 1-0 for vertene halvveis ut i første omgang.

Med snaue tjue minutter igjen la Selma Hernes på til 2-0. Det ble også resultatet.