Thea Helseth og Inger Kavlie under EM i april. Foto: Philipp Schmidli / Keystone via AP / NTB

Roing: Thea Helseth og Inger Kavlie slått på målstreken i verdenscupen i Polen

Roerne Thea Helseth og Inger Kavlie viser kjempeform før OL i Paris om en drøy måned, men måtte se seg slått i dobbeltscullerfinalen under verdenscupen i Polen.

Av NTB | 16.06.2024 09:53:07

Sport: De hadde fattige 29/100 sekund opp til vinnerlaget Australia. Tross annenplassen sikret Norge verdenscuptrofeet denne sesongen. Frankrike tok tredjeplassen 1,87 sekunder bak Australia.

Norges duo tok seg til finale ved å vinne sitt forsøksheat med solid margin fredag. Søndag fikk de gode svar før det viktige mesterskapet i Frankrike. Romania tok styringen på finalen og ledet første halvdel, men deretter satte de norske opp farten og tok ledelsen med 500 meter igjen. I spurten viste den australske duoen Amanda Bateman og Harriet Hudson seg sterke og vant.

Helseth og Kavlie skal representere Norge i OL i Paris neste måned. Duoen sørget for Norges første mesterskapsmedalje på kvinnesiden i dobbeltsculler da de vant EM i slutten av april.

– Det de leverer her i dag, det er det OL-medaljeklasse over. Det er helt oppi der, sa en entusiastisk landslagstrener Fredrik Bekken til NTB etterpå.

OL-roingen starter 27. juli. Da skal Helseth og Kavlie ut i forsøksheat i dobbeltsculler.