Vilde Bøe Risas Manchester United vant 3–0 hjemme over Tottenham. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Risas Manchester United jakter seriegull – City avga poeng

Vilde Bøe Risas Manchester United er virkelig med i kampen om klubbens første ligatittel etter de vant 3-0 hjemme mot Tottenham søndag ettermiddag.

Av NTB | 07.05.2023 17:14:12

Sport: «De røde djevlene» topper tabellen med seks poeng ned til byrival Manchester City på 2.-plass. Chelsea følger ett poeng bak der igjen, men har tre kamper til gode sammenlignet med United.

Leah Galton sendte vertene i ledelsen etter 32 minutters spill, før Alessia Russo doblet ledelsen bare tre minutter senere. Nikita Parris sikret 3-0-seier åtte minutter etter hvilen.

Risa spilte hele kampen for Manchester United, mens Lisa Naalsund satt på benken. Celin Bizet Ildhusøy startet kampen for gjestene. Hun ble byttet ut etter 58 minutter.

Chelsea er regjerende ligamestre. De vant forrige sesong foran Arsenal, City og United. Sistnevnte har to ligakamper igjen av sesongen: City (H) 21. mai og Liverpool (B) 27. mai.

City trengte seier mot Liverpool for å henge med i tittelkampen. Der gikk det derimot ikke etter planen da Natasha Dowie scoret for hjemmelaget i det 16. minutt. Lauren Hemp utlignet for City i det 28. minutt, før Missy Bo Kearns ble matchvinner for Liverpool tre minutter etter hvilen.

Amalie Eikeland og Reading fikk det på sin side tøft mot femteplasserte Aston Villa. Med 0-5-tap forblir Reading sist.

Guro Bergsvand og Elisabeth Terland startet for Brighton hjemme mot West Ham. Der endte det 1-0 til Brighton. Begge lag sliter i bunnen av tabellen.