Rosenborg er også i år videre til semifinale i cupen. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

RBK-kvinnene til ny semifinale i cupen – Brann også videre

Rosenborg gjorde jobben og slo Viking 2-0 borte i onsdagens kvartfinale i fotball-NM for kvinner. Tittelforsvareren øyner nok en Ullevaal-fest.

Av NTB | 21.08.2024 21:55:29

Sport: Elin Sørum og Frøya Dorsin scoret i hver sin omgang i Stavanger. Dermed venter Røa på bortebane i semifinalen.

Et hardt skudd fra Sørum ga RBK ledelsen mot et Viking-lag som til daglig spiller på nivå to. Ballen streifet hanskene til keeper Emma Jönsson, men hun greide ikke å stoppe avslutningen fra utsiden av boksen.

Etter en snau time doblet Dorsin til 2-0 på en returball fra Jönsson.

Rosenborg vant fjorårets cupfinale etter 1-0 over Vålerenga. Den duellen kan vi få i år også, men på papiret får VIF en tøffere vei enn RBK.

Tirsdag slo serielederne Stabæk 5-1 og skal ut i semifinale hjemme mot Brann, som enkelt tok seg av AaFK Fortuna fra 1. divisjon.

Marthine Østenstad, Amalie Eikeland, Ingrid Stenevik og Lauren Davidson gjorde Branns mål i 4-0-seieren i Ålesund.

Tidligere onsdag snudde Røa til 2-1 over bynabo Lyn. Elle Ulstein kom inn fra benken og avgjorde Oslo-duellen. 17-åringen scoret på en vakker avslutning i det 83. minutt.

Med det tok Røa sin førte seier over Lyn på Kringsjå siden 2018.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Luisa Galteland etter en snau halvtime. Det skjedde på merkverdig vis da hun stresset Røa-forsvaret og ble truffet av en klarering. Ballen gikk i en bue over keeper.

Sara Nordin stanget inn utligningen etter 54 minutter. Den kom etter godt ettertrykk i boksen.

Semifinalene er lagt til 28. og 29. september, mens cupfinalen går på Ullevaal stadion 24. november.