Sverre Nypan feirer sitt første av tre mål i Rosenborgs storseier over Lillestrøm. Foto: Ole Martin Wold / NTB

RBK herjet med Lillestrøm – Nypan scoret hattrick foran tomme tribuner

Det var Sverre Nypans store kveld da Rosenborg banket Lillestrøm 4-0 på et supportertomt Lerkendal. Han sendte tre baller i nettet.

Av NTB | 21.08.2024 20:55:33

Sport: Seieren var RBKs fjerde strake på eget gress i Eliteserien. Hjemmeformen har løftet klubben oppover tabellen, og kanskje tok trønderne onsdag et farvel med nedrykksfrykten.

Det skjedde foran tomme tribuner. Oppgjøret mot Lillestrøm skulle ha vært spilt 21. juli, men gjentatte protester mot videodømming og kasting av blant annet fiskekaker på banen gjorde at spillet aldri kom i gang igjen.

Norges Fotballforbund besluttet å la kampen bli spilt om igjen, men uten publikum. Det var en straff Rosenborg motvillig måtte ta som klubb.

Marius Broholm ga Rosenborg ledelsen etter snaut en halv omgang. 19-åringen dunket inn 1-0 med venstrefoten, men det var en annen tenåring som skulle stjele showet.

Rett før pause løp 17-årige Nypan seg fri og satte enkelt inn 2-0. Samme mann bredsidet inn et pent angrep med underkant av 20 minutter igjen, og kort tid senere fullførte ham hattricket fra straffemerket.

Bluss fra utsiden av Lerkendal forstyrret åpningsminuttene og stoppet kampen en liten stund.

Lillestrøm er i fritt fall om dagen. Romerikingene står med fire strake tap og nærmer seg faretruende nedrykksstreken.