Ranheim-trener Kåre Ingebrigtsen og hans lag gikk på lagets fjerde strake tap. Denne gangen med 0-5 hjemme for Sandnes Ulf. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Ranheim fortsetter å slite – gikk på sitt fjerde strake tap

Ranheim med Kåre Ingebrigtsen som trener tapte 0-5 hjemme for Sandnes Ulf. Det var lagets fjerde tap og kampen om å ta seg tilbake i Eliteserien blir tøff.

Av NTB | 08.07.2023 17:03:21

Sport: Trønderne kom fra tre strake tap, men det var blant annet mot topplagene Kongsvinger og Fredrikstad. Lørdagens klare tap er en stygg ripe i lakken for Kåre Ingebrigtsen og Ranheims direkte opprykkssjanser. Fra sin åttendeplass har de åtte poeng opp til Fredrikstad og ti poeng opp til Kongsvinger på tabelltopp.

Laget kom under etter tolv minutter da Lasse Qvigstad satte ballen i eget mål på Martin Ramslands innlegg. Det ble ikke særlig bedre da Daniel Kvande fikk en tidlig dusj da han rev Ardan Memedov på vei igjennom etter 21 minutter.

Og Memedov fortsatte å skape problemer for hjemmelaget. Ramsland økte til 2-0 etter 34 minutter på innlegget fra Memedov, før sistnevnte økte til 3-0 kort etter. Samme mann økte til 4-0 etter 40 minutter, mens Henrik Jensen satte inn 5-0-målet med litt over ti minutter igjen å spille.

Luc Mares fastsatte sluttresultatet til 3-0 og laget fra Kristiansand rykket opp til sjetteplassen med sine 23 poeng.

Raufoss slo overraskende Kristiansund med 3-2. Gjestene reduserte to ganger til tross for at de spilte ti mot elleve.

Mikkel Konradsen Ceïde fikk rødt kort etter 21 minutteret etter å ha brukt hånden på streken på Gard Simenstads skudd. Loris Mettler satte straffen til 2-0-ledelse. Før det hadde Jamal Haruna gjorde 1-0 etter sju minutter.

Det ble verre for opprykksjagende KBK da Simenstad satte en corner i mål via Torgil Gjertsen kort etter hvilen. KBKs klarte å redusere to ganger. Først til 1-3 ved Brynjólfur Willumsson og så ved Benjamin Stokke til 2-3.

Med tapet blir KBK værende på fjerdeplassen med 25 poeng, mens Raufoss tok seg vekk fra kvalifiseringsplassen.

Hjemmelaget fikk en pangstart på annenomgang da Valdimar Ingimundarson økte til 3-0. Sondre Ørjasæter økte til 4-0 før gjestene reduserte ved Erik Brenden. Nessø fikk gjøre sitt hattrick til 5-1 og Sogndal tok seg opp til tredjeplassen på tabellen med sine 27 poeng.

Hødd røk 0-1 for KFUM Oslo. Obilor Okeke ble kampens eneste målscorer da han scoret etter 32 minutter. KFUM holder med seieren femteplassen med 25 poeng, mens Hødd falt ned til nedrykksplassen med sine 14 poeng.

Søndag blir det toppoppgjør i Fredstad da serieleder Kongsvinger møter serietoeren. Etter det er en måneds pause for den nest øverste divisjonen.

Start tok også en etterlengtet seier da Mjøndalen ble slått 3-0. Zakaria Sawo headet inn 1-0 etter 22 minutter, mens Mathias Grundetjerne økte til 2-0 etter 72 minutter.

Sogndal hadde få problemer med å sikre seg sesongens åttende seier. Jerv ble sendt hjem med 1-4 i kofferten. Sogningene tok ledelsen 1-0 da Kristoffer Nessø headet inn til etter en drøy halvtime. Han var også framme og satte 2-0 fire minutter før sidebytte.