Gro Njølstad Randby gikk inn til tredjeplass på kvinnenes sprint under IBU-cupen på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB

Randby treer på kvinnenes sprint i IBU-cupen på Sjusjøen

Gro Njølstad Randby gikk inn til 3.-plass på kvinnenes sprint under IBU-cupen på Sjusjøen. Franske Oceane Michelon vant.

Av NTB | 13.12.2023 11:50:37

Sport: Randby skjøt én bom på liggende, men slo til med feilfri stående skyting. Hun endte 17,6 sekunder bak vinneren Michelon, som var feilfri på standplass.

Franske Jeanne Richard (én bom) ble nummer to og bare 2,6 sekunder foran Randby.

Ragnhild Femsteinevik var først ute i sporet av de norske og ble nummer 11 etter feilfri liggende skyting og én runde etter stående skyting.

Til tross for tre strafferunder ble Ida Lien nummer 16, slått med 58,3 sekunder. Tuva Aas Stræte var feilfri på liggende, men gikk på én bom på stående. Det holdt til 17.-plass, 58,9 sekunder bak.

Den svenske stjernen Stina Nilsson ble ikke funnet god nok til det svenske verdenscuplaget til Lenzerheide. Hun har ikke helt fått til overgangen fra å være sprintstjerne i langrenn til å bli skiskytter på et høyt nivå.

Nilsson fikk én bom på hver av skytingene, men slo sine norske konkurrenter klart i sporet og var 35,2 sekunder bak den franske vinneren da hun gikk inn til sjuendeplass.

Slik gikk det med de andre norske som stile til start: 24) Jenny Enodd (2) 1.29 min. bak, 43) Mari Wetterhus (1), 2.43 bak.