João Pedro avgjorde på overtid mot Manchester United. Foto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB

Overtidstap for United etter bisarr offsidescoring: – Ikke bra nok på amatørnivå

Manchester United hadde ikke marginene på sin side og tapte 1-2 for Brighton i Premier League lørdag. Annullert ledermål og baklengs på overtid sørget for tap.

Av NTB | 24.08.2024 16:05:19

Sport: Danny Welbeck scoret mot gamleklubben for sjette gang i karrieren da han ga Brighton ledelsen i første omgang, men etter hvilen så Manchester United ut til å snu nederlag til seier.

Først utlignet Amad Diallo, med en scoring som betydde mye for unggutten og så trodde mange at Alejandro Garnacho hadde sendt gjestene i ledelsen etter 69 minutter.

Men på streken traff ballen en offsideplassert Zirkzee, som nettopp hadde forsøkt å skli inn ett innlegg fra Bruno Fernandes. Dermed ble målet annullert etter VAR-sjekk.

Istedenfor var det Brighton som kunne juble for seieren til slutt, da João Pedro stanget inn vinnermålet på overtid.

– Det her er aldeles for dårlig og det er andre gang det blir direkte kostbart. João Pedro kan ta en kopp kaffe, dobbel espresso og alt mulig, ringe hjem også: «mamma nå kommer jeg til å gjøre 2-1», tordnet Bojan Djordjic etter kampen.

I pausen var svensken med fortid som spiller i Manchester United svært kritisk til Manchester Uniteds stopperpar Harry Maguire og Lisandro Martínez for åpningsmålet til Welbeck.

– Maguires forsvarsspill er helt elendig. Lisandro Martínez velger også feil spiller å markere. Det er ikke engang bra nok på amatørnivå, sa Djordjic.

Men denne gangen ble den nederlandske spissen en av flere syndebukker for Manchester United, som blir stående med tre poeng etter to kamper.

Brighton står med full pott etter å ha seiret med 3-0 borte mot Everton i serieåpningen.

Trener Fabian Hürzeler har dermed fått en knallstart på tilværelsen som Premier League-manager. 31-åringen tok over etter Roberto De Zerbi før sesongen.

I likhet med åpningsmålet til Welbeck, fikk forsvaret til Erik ten Hags menn det glatte lag i Viaplays studio for hvor enkelt Pedro kunne heade inn 2-1.

Welbecks åpningsmål gjorde at Brighton gikk til pause med ledelsen, men ten Hag tok grep til annen omgang og satte inn Zirkzee. Nederlenderen ble matchvinner i serieåpningen mot Fulham sist helg.