Portugal vant 2-1 mot Tsjekkia tirsdag. Foto: Petr Josek / AP / NTB

Overtidsscoring reddet portugisisk EM-skrell mot Tsjekkia – Conceicao sikret 2-1-seier

Godt tsjekkisk forsvarsspill forhindret Cristiano Ronaldo i å bli historiens eldste målscorer i et EM, men portugiserne kunne juble for 2-1-seier på tampen.

Av NTB | 18.06.2024 23:03:12

Avgjørelsen falt to minutter på overtid. Chico Concecaio utnyttet tsjekkisk rot foran eget mål og satte inn 2-1-scoringen.

Før det hadde tsjekkerne tatt ledelsen i oppgjøret. Etter timen spilt hamret Slavia Prahas Lukas Provod til fra 18 meter og sendte ballen via stolpen og inn til en overraskende ledelse.

– Snakk om å ta muligheten når du får den. Det sender sjokkbølger gjennom stadion, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø-Møller.

Ledelsen holdt likevel bare i snaue ti minutter. Rot foran eget mål førte til at Robin Hranac sendte ballen i eget nett til 1-1.

Fram til det hadde Portugal hatt initiativet i oppgjøret og skapt det som var av muligheter.

Størst av dem var muligheten Cristiano Ronaldo fikk etter halvtimen. 39-åringen ble spilt alene gjennom, men Tsjekkia-keeper Jindrich Stanek gjorde seg stor og fikk avverget avslutningsforsøket.

Portugiseren satte likevel en rekord ved å komme på banen i kampen. 39-åringen deltar nemlig i sitt sjette EM. Det har ingen gjort før ham. 39-åringen startet EM-karrieren på hjemmebane i 2004 og har deltatt i samtlige sluttspill etter det.

Ronaldo ville tatt rekorden som eldste utespiller hvis ikke Pepe hadde vært blant Roberto Martínez sine utvalgte.

Tsjekkia har vist god form i år og gikk inn i oppgjøret med fem strake seirer. Blant dem var 2-1-seieren over Norge på Ullevål i mars. Da sto det 1-1 fram til Antonin Barak avgjorde på frispark mot slutten.

Ronaldo hadde muligheten til å overta rekorden som tidenes eldste målscorer i et EM-sluttspill, men må heller satse på å sette rekorden i en av de senere gruppespillskampene.

Lagkamerat Pepe ble samtidig tidenes eldste til å spille EM tirsdag. Porto-midtstopperen startet kampen for Portugal i en alder av 41 år og 113 dager.