Hellas slo England på Wembley torsdag. Foto: Bradley Collyer / PA via AP / NTB

Overtidsdrama da Englands stjernegalleri skled på bananskall – Hellas vant 2-1 på Wembley

To mål fra Vangelis Pavlidis sørget for en særdeles overraskende 2-1-seier for Hellas borte mot England på Wembley torsdag. Avgjørelsen falt på overtid.

Av NTB | 10.10.2024 22:51:30

Sport: Allerede etter drøye to minutter spilt ladet Jude Bellingham kanonen fra distanse, men Real Madrid-spillerens forsøk ble stanset av gjestenes sisteskanse.

Like før ti minutter var passert rotet Jordan Pickford det til med ballen i beina, men Levi Colwill reddet Englands sisteskanse med en heroisk klarering.

Kort tid ut i annen omgang skaffet Vangelis Pavlidis seg plass i vertenes sekstenmeter, og med en kontant avslutning fant han veien til nettmaskene bak Pickford. 25-åringen dediserte scoringen til avdøde George Baldock, som ble hyllet på Wembley med ett minutts stillhet før avspark.

Ti minutter senere trodde Giorgos Masouras at han hadde sendt Hellas opp i 2-0, men scoringen ble annullert etter en offside i oppbygningen. Også med rett i underkant av ti minutter igjen ble gjestene snytt for en scoring, denne gangen etter at VAR hadde konkludert med en langt mer marginal offside.

Med få minutter igjen utlignet Bellingham, men på overtid sørget Pavlidis for gresk seier.

Midlertidig landslagssjef Lee Carsley måtte torsdag klare seg uten kaptein og stjernespiss Harry Kane. Bayern München-profilen pådro seg en smell i den siste kampen før landslagspausen.

Manchester City-spiller John Stones fikk kapteinsansvaret i fraværet av Kane.