Egersund tok en sterk seier. Foto: Olaf Omdal / Dalane Tidende / NTB

Overtidsdrama da Egersund suste inn i opprykkskampen i 1. divisjon – slo Moss 3-2

Egersund er for fullt med i kampen om eliteserieplass neste sesong etter å ha beseiret Moss 3-2 på dramatisk vis i 1. divisjon mandag.

Av NTB | 26.08.2024 19:36:07

Sport: Joacim Holtan ble dagens mann for hjemmelaget med to uhyre viktige scoringer etter pause. Den siste kom på overtid, kort tid etter at Sebastian Pedersen trodde han hadde reddet poeng for gjestene med sin 2-2-scoring.

Matchvinner Holtans første scoring drøyt kvarteret før full tid. Egersund-angriperen fikk ballen servert av Magnus Dahlby og plasserte den ned i hjørnet bak gjestenes keeper Mathias Enger Eriksen.

På overtid fikk han igjen stå umarkert, og fra god posisjon satte Holtan inn seiersmålet.

Tidligere i kampen hadde nevnte Dahlby sendt Egersund i ledelsen på straffespark, før Moss utliknet etter et selvmål av Chris Sleveland.

Egersund-seieren betyr at lagene har likt mange poeng på 1. divisjonstabellen etter 20 spilte kamper. Bryne har samme antall poeng før mandagens møte med Aalesund, mens Vålerenga er ti poeng foran.

Magnus Dahlbys sikre avslutning fra ellevemeteren ga EIK en noe heldig ledelse til pause mandag. Moss skapte flere store sjanser, særlig etter baklengsmålet, men den ferske Egersund-keeperen Sander Lønning gjorde sine saker bra.

Straffesparket var dessuten av det litt omstridte slaget. Jack Lahne gikk i bakken i duell med Marius Andresen, og dommer valgte å gi straffe til Lahne og gult kort til Moss-backen.

Thomas Jakobsen hadde bommet alene med Lønning etter 38 minutter, og kort tid etter pause var han nær scoring igjen. Han vippet ballen mot mål, men Henrik Falchener rakk å klarere like foran egen målstrek.

Etter pause kom det to scoringer i hver ende av banen. Til slutt sto hjemmelaget igjen som den store vinneren og med mest vind i opprykksseilene.