Leo Skiri Østigård under fotballkampen i nasjonsligaen mellom Norge og Østerrike på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Østigård jubilerte med seier: – Stort for en gutt fra Åndalsnes

Leo Skiri Østigård (24) rundet sin 25. A-landskamp for Norge i 2-1-seieren over Østerrike. Han har spilt klart flest kamper på rad av Ståle Solbakkens disipler.

Av NTB | 10.09.2024 00:54:49

Sport: Bare to og et halvt år etter at han debuterte for Norge, fikk Østigård gullklokka. Ingen på herresiden har nådd 25 landskamper raskere enn romsdalingen.

Mandag viste han seg igjen som en bauta i Norges midtforsvar, og han ofret alt på veien mot seier etter at Norge hadde mistet overtaket i 1. omgang og måtte gå til pause med 1-1.

– En veldig viktig seier, selvfølgelig. Vi skulle helst ha stått med seks poeng, men vi fikk ikke det målet vi skulle hatt mot Kasakhstan. Det er uansett viktig at vi har fire og topper gruppa sammen med Slovenia, sa Østigård til NTB.

I den påfølgende kampen mot Armenia var han ubenyttet reserve, men deretter har han vært på banen i samtlige 24 landskamper. Han er dermed den Norge-spilleren i dag som har den klart lengste rekken av strake kamper.

– Det er selvfølgelig stort for en gutt fra Åndalsnes. Det er noe man har drømt om fra man var liten. Man vil ha så mange kamper som mulig for Norge, og 25 er en fin greie å nå. Og så er det bare å fortsette, sier han om jubileet.

Østigård startet i midtstopperpar med Andreas Hanche-Olsen i nasjonsligakampen mot Østerrike på Ullevaal stadion, men fullførte sammen med Jostein Gundersen ettersom Hanche-Olsen ble skadet.

Den 24 år gamle Rennes-proffen har scoret ett mål for Norge. Det kom i 2-1-seieren over Irland på bortebane i november 2022.

Han debuterte mot Slovakia i mars 2022 og spilte da hele kampen i en norsk 2-0-seier.

Ikke mindre imponerende har Østigård spilt fra start i alle sine landskamper. De neste på lista med en aktiv rekke kamper i startoppstillingen er Erling Braut Haaland, Ørjan Håskjold Nyland og Martin Ødegaard, som alle har startet Norges seks siste kamper.