Christoph Baumgartner feirer med trener Ralf Rangnick. Foto: Petr Josek / AP / NTB

Østerrike-presset ga uttelling – Polen ute av EM

Østerrike vant det særdeles betydningsfulle oppgjøret i EM pulje D med 3-1 over Polen i Berlin. Sistnevnte er dermed ute av turneringen før siste puljekamp.

Av NTB | 21.06.2024 23:03:22

Sport: Det viktige 2-1-målet kom etter et praktangrep 20 minutter før slutt. Østerrike vendte spillet på midtbanen og fant Alexander Prass ute på venstresiden. Han forserte med ballen, før han slo en presis pasning inn i feltet.

Der sørget smarte bevegelser for at Christoph Baumgartner plutselig var alene foran mål. RB Leipzig-spilleren la ballen til rette og scoret til ellevill jubel.

Østerrike er oppe på tre poeng etter to kamper og skaffet seg et godt utgangspunkt til å kjempe om avansement fra puljespillet. Nederland og Frankrike har også tre poeng og spiller senere fredag.

Etter at det endte 1-1 mellom Frankrike og Nederland, står Polen uten sjanse til å komme seg videre fra puljespillet. Både Nederland og Østerrike er foran på innbyrdes oppgjør, og dermed kan ikke Polen bli en av de fire beste treerne selv med seier over Frankrike i siste kamp.

Polen måtte igjen klare seg uten spydspissen Robert Lewandowski fra start. Han skadet seg i oppkjøringen til mesterskapet og tok plass på benken.

Barcelona-stjernen fikk sine første EM-minutter da han ble byttet inn etter en times spill, men han greide ikke hjelpe Polen til seier. I stedet måtte han se Østerrike juble.

Østerrike presset Polen hardt umiddelbart og fikk belønning etter ni minutter. Philipp Mweenes innlegg traff Gernot Trauner, og midtstopperen stanget ballen i nettet.

Etter Baumgartners mål la Marko Aurnatovic på til 3-1 fra straffemerket etter 78 minutter. Marcel Sabitzer ble felt av Polen-keeper Wojciech Szczesny, og dommeren ga straffespark.

Siste runde i pulje D avvikles tirsdag.

Polen kom til fredagens kamp med 1-2 mot Nederland i bagasjen, mens Østerrike tapte 0-1 for Frankrike.

I etterkant kom Polen mer med i kampen, og etter 30 minutter presset de Østerrike hardt inne i 16-meteren. Jan Bednarek ble blokkert, men Krzysztof Piatek var først på ballen og satte den i hjørnet.