Sarpsborg kunne juble for tre poeng mot tabelljumbo Sandefjord. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Ørjasæter-show da Sarpsborg slo Sandefjord

Sondre Ørjasæter skaffet straffespark og sørget for en målgivende pasning da Sarpsborg seiret 2-1 hjemme mot Sandefjord i Eliteserien søndag.

Av NTB | 04.08.2024 19:03:29

Sport: Sarpsborgs kantspiller var skikkelig i spillehumør mot Sandefjord og bidro sterkt i en viktig seier i bunnstriden for Sarpsborg.

Først skaffet Ørjaseter straffespark som Stefan Johansen satte sikkert i mål etter ti minutter, og i 2. omgang var kantspilleren veldig toneangivende før han hadde den målgivende pasningen på vinnermålet til Victor Halvorsen.

Sandefjord skapte sjanse på sjanse sist serierunde og brukte kun fire minutter på å sette Sarpsborg-keeper Carl-Johan Eriksson på prøve. Finnen reddet imidlertid forsøket fra Eman Markovic.

Etter ti minutters spill fikk Sarpsborg straffespark. Sondre Ørjaseter dempet ballen ned i feltet og gikk i bakken da Vetle Walle Egeli hang igjen med et bein i forsøk på å stoppe ham. Stefan Johansen satte straffesparket sikkert i mål.

Sarpsborg og klubbens brennhete spiss Henrik Meister kom til flere sjanser utover i 1. omgang, men uttellingen var det dårligere med denne gangen, for spissen som scoret sju mål på tre kamper før oppgjøret mot Sandefjord.

Sandefjord utnyttet hjemmelagets sjansesløsing og utlignet to minutter etter pause da Loris Mettler stilte inn siktet og scoret etter en kort corner.

Men etter 67 minutter var det nok en gang Ørjaseter som gjorde seg gjeldende. 20-åringen driblet vekk en Sandefjord-forsvarer og slo ballen inn i feltet, før den fant veien tilbake til ham. I boksen fant han Victor Halvorsen, som klinte ballen i stolpen og inn.

Sarpsborg spiller hjemme mot Odd neste søndag. To dager tidligere tar Sandefjord imot Strømsgodset.