Kasper Fosser under verdenscupen i svenske Idre i juni. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB.

Orientering: Fosser og Olaussen med 4.-plass i verdenscupen

Kasper Fosser og Marie Olaussen løp inn til hver sin 4.-plass på langdistanse under verdenscupfinalen i orientering i finske Kuopio.

Av NTB | 26.09.2024 15:51:27

Sport: – Jeg kan ikke gi meg selv godkjent. Dette er tangering av det dårligste jeg har av resultat på langdistanse i verdenscupen, og da kan jeg ikke være fornøyd, sa Fosser, som hadde fire sekunder opp til finske Eetu Savolainen på den siste pallplassen.

Miika Kirmula ordnet finsk hjemmeseier. Han vant med 0.44 minutter ned til svenske Martin Regbom. Fosser hadde 1.45 minutter opp til vinneren.

Magne Dæhli ble nest beste nordmann på 19.-plass.

Fosser leder sammenlagt i verdenscupen foran lørdagens mellomdistanse, som avslutter sesongen. Regbom følger nærmest, 47 poeng bak.

I kvinneklassen ble Marie Olaussen nummer fire og Andrine Benjaminsen nummer seks. Her var Sveriges Tove Alexandersson i særklasse best og vant med 4.05 minutter ned til den sveitsiske verdenscuplederen Simona Aabersold.