Lars-Jørgen Salvesen scoret for Viking mot Odd søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Odd med livsviktig poeng i bunnstriden – Viking-smell i medaljejakten

Odd sjokkerte medaljejagende Viking, men Stavanger-laget sikret poeng i 3-3-kampen med et svært sent utligningsmål.

Av NTB | 20.10.2024 18:59:52

Sport: Bilal Njie trodde han hadde sikret Odd-seier med sin scoring i siste ordinære spilleminutt, men fem minutter på overtid reddet Nick D’Agostino Viking-poeng.

Sheriff Sinyan og Ree (selvmål) sørget for tomålsledelse til Odd etter 19 minutter. Henrik Heggheim reduserte etter 35, før Lars-Jørgen Salvesen utlignet til 2-2 ti mutter før slutt.

Odd snudde en vond trend søndag og tok et viktig poeng. Skien-laget har igjen kamper mot nedrykksrival Lillestrøm (b), Brann (h), Sandefjord (b), Bodø/Glimt (h) og Haugesund (b).

Odd har vunnet bare én av sine siste åtte kamper.

Viking skal de siste fem kampene møte Sarpsborg (b), Sandefjord (h), Kristiansund (b), Haugesund (h) og Brann (b). Den siste kampen kan bli svært viktig om begge lag fortsetter å vinne.

2.-plassen i år vil gi plass i mesterligakvalifiseringen. Der førsteplassen går direkte til siste runde, skal annenplassen ut i den 2. kvalifiseringsrunden.

Nummer tre og fire skal ut i conferenceligakvalifisering.

Odd tok overraskende ledelsen etter et kvarter da Viking-keeper Magnus Rugland Ree rotet det skikkelig til på et hjørnespark fra Etzaz Hussain. Ree ble blokkert av en Odd-spiller og slo ballen inn i eget mål.

I etterkant fikk Viking mer fart på spillet og rakk å redusere før pause. Etter 35 minutter endte et angrep med at Heggheim banket ballen i mål på bakerste stolpe. Sander Svendsen flikket ballen til backen før det.

Kjetil Haug sto deretter lenge som en vegg bakerst i Odd-laget, men ti minutter før slutt måtte han gi tapt. Salvesen banket ballen i mål etter at Viljar Vevatne hadde headet i tverrliggeren.

På tampen skulle det bli drama. Viking-keeper Ree feilbedømte en lang ball og måtte se Njie snappe den rett foran ham. Deretter satte han ballen enkelt i det åpne målet. Fem minutter senere stanget D’Agostino inn 3-3-målet.

Viking står med 44 poeng med fem kamper igjen og har lik poengsum som Molde på tredjeplass. Opp til Brann på 2.-plassen skiller det bare fem poeng. Dermed går det mort en svært spennende avslutning på årets sesong.

Ikke lenge etterpå lå ball nummer to bak den 20-årige sisteskansen. Sondre Solholm Johansens lange innkast traff Sinyan, som headet i hjørnet. Ree var akkurat for sen og rakk ikke bort.