RBKs Sverre Nypan scoret 2-1-målet mot Molde i Eliteserien søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Nypan avgjorde brennhet rivalkamp: – Ubeskrivelig

Molde greide ikke å holde unna med ti mann og måtte til slutt gi tapt 1-3 mot Rosenborg i Eliteserien søndag. To røde kort før hvilen preget et ampert oppgjør.

Av NTB | 05.11.2023 19:12:51

Sport: Med drøye ti minutter igjen av ordinær tid satte Sverre Nypan inn den avgjørende 2-1-scoringen. Leo Cornic fant Nypan med en 45-graders pasning, og 16-åringen satte kontant ballen i mål.

Like før slutt satt også 3-1-målet for RBK. Emil Frederiksen driblet seg gjennom Molde-forsvaret og satte elegant inn kampens siste.

– Det er helt ubeskrivelig. Det er noe jeg har drømt om hele livet. Og så får jeg jo den på gullfat også, så det er jo bare å sette den i mål, sa Nypan til TV 2 etter kampslutt.

Det sto langt mindre på spill i søndagens møte mellom Eliteseriens regjerende mester og den trønderske storklubben enn det man kunne forestilt seg før sesongen.

Begge klubber har lite å spille for i sesonginnspurten, og det var derfor først og fremst prestisje som sto på spill søndag. Det var likevel mer enn nok til å sette fyr på oppgjøret.

Isak Thorvaldsson scoret kampens første i det 19. minutt, før Emil Breivik utlignet fem minutter senere. Like før pausesignalet ble gitt, tok oppgjøret fyr da to røde kort ble utdelt rett etter hverandre.

Like etterpå ble Løvik tildelt sitt andre gule, og det var RBK som fikk spille andreomgangen med én mann mer.

Der var det RBK som tok initiativet, og med drøye ti minutter igjen av ordinær tid satte Nypan inn 2-1-scoringen.

Rosenborg har tidvis slitt stort denne sesongen, men spilte seg tilsynelatende fram til en forlenget eliteseriekontrakt da de slo Vålerenga 3-1 i Oslo forrige runde.

RBK har igjen Sandefjord (b), Strømsgodset (h) og Viking (b) før sesongslutt. Molde tar turen til Lillestrøm neste runde, før Sarpsborg (b) og HamKam (h) venter de to siste rundene.

Likevel er ikke sesongen over med det første for blåtrøyene. Det gjenstår fortsatt flere europaligakamper, i tillegg til cupfinalen mot Bodø/Glimt 9. desember.

Først ble Ole Sæter utvist etter å ha dyttet Mathias Fjørtoft Løvik over ende. Sæter var imidlertid ikke blant de elleve som startet kampen, og spissen tok seg inn på banen fra innbytterbenken for å sende motspilleren i bakken.

Molde har heller ikke hatt den sesongen de så for seg og befant seg på en femteplass før søndagens kamp. Klubben har vært inne i en svak periode den siste tiden og sto med tre strake tap i Eliteserien før runden.