Mats Zuccarello bidro med assist i torsdagens seier for Minnesota Wild. Foto: Pontus Höök / NTB

Ny Zuccarello-assist i tredje strake Wild-seier

Ishockeystjernen Mats Zuccarello fortsetter å levere målpoeng i NHL. Fredag serverte han nok en gang for Minnesota Wild, som slo Vancouver Canucks 2-1.

Av NTB | 03.03.2023 07:05:37

Sport: Zuccarello fant Kirill Kaprizov etter kun 44 sekunder i den første perioden med en flott pasning. Russeren er i storform om dagen, og 25-åringen noterte seg for sitt 38. mål da han satte køllebladet på pucken ved lengste stolpe.

Brock Boeser utlignet for Canucks senere i den første perioden, men Kaprizov dukket opp igjen i midtperioden og scoret det avgjørende målet. Han ble spilt alene gjennom og satte inn keeperreturen etter eget skudd.

– Vi hadde ikke noe svar på nummer 97, sa Canucks-trener Rick Tocchet om Kaprizov.

– Gutta prøvde, men han er en spiller i verdensklasse.

– Vi vil gjerne score flere mål og gjerne se andre enn Kirill score, men vi spiller smart og tålmodig, sa Wild-trener Dean Evason.

I Wilds bur var Marc-André Fleury på plass og leverte 21 redninger, men det var enda travlere foran målet til Canucks. Thatcher Demko reddet 34 skudd.

Zuccarello var snaut 18 minutter på isen for Wild og noterte fem skudd på mål. Bare Kaprizov hadde flere, med ni.

Neste oppgjør for nordmannens lag er mot Calgary Flames på borteis natt til søndag norsk tid.

Kaprizov har scoret fem av Wilds sju siste mål. Laget har tatt poeng i åtte kamper på rad og vunnet sju av dem. Alle unntatt en av de åtte kampene er avgjort med ett måls margin.

– Det er bra å gå gjennom det vi opplever nå. I sluttspillet blir det ofte jevne kamper, og nå føler vi oss komfortable med å spille slike, sa Fleury.