Loïs Openda jubler etter å ha scoret RB Leipzigs seiersmål mot Heidenheim. Han scoret med assist fra Antonio Nusa. Foto: Harry Langer, DPA via AP / NTB

Nusa-assist da RB Leipzig vant borte – Bayern mistet seieren på overtid

Antonio Nusa spilte hele kampen og hadde assist på vinnermålet da RB Leipzig vant 1-0 borte mot Heidenheim i Bundesliga søndag.

Av NTB | 06.10.2024 19:41:47

Sport: Med seieren fikk RB Leipzig låne tabelltoppen et par timer, inntil Bayern München snek seg forbi med 3-3 i toppkampen mot Eintracht Frankfurt. Bayern hadde seieren dypt i lomma, men Omar Marmoush utlignet fire minutter på overtid.

Dermed er Bayern foran Leipzig bare på målforskjell, mens Eintracht er ett poeng bak.

Nusa startet for annen gang en bundesligakamp for Leipzig, og han leverte avgjørende bidrag. I det 59. minutt slo han en flott framspill til Loïs Openda, som fra hjørnet av 5-meteren skjøt i mål ved nærmeste stolpe.

Spillerne hadde tatt oppstilling for avspark da VAR grep inn. Det ble avdekket at Willi Orbán tråkket Heidenheim-stopper Patrick Mainka på foten slik at han ikke fikk sjanse til å hoppe opp. Dermed ble målet annullert.

Sesko er Slovenias store stjernespiller og en mann Norges forsvar må se ekstra opp for i torsdagens nasjonsligakamp på Ullevaal. Selv om målet ikke ble tellende, viste han ved den anledningen hvor giftig han er.

Sesko ble byttet ut med Yussuf Poulsen i det 76. minutt.

Midtstopperne Kim Min-jae og Dayot Upamecano scoret begge for Bayern, mens Michael Olise satte inn 3-2-ledermålet med assist fra Harry Kane.

Bayern ledet både 1-0 og 3-2, men Marmoush hindret borteseier ved å score 1-1 og 3-3 og assistere da Hugo Ekitike sto for hjemmelagets eneste ledermål for kvelden.

Gjestene hadde jublet for scoring allerede sju minutter tidligere, da Benjamin Sesko ruvet høyt over hjemmeforsvaret og stanget et frispark fra David Raum i mål.

Marmoush ble den store spilleren da Eintracht Frankfurt tok poeng fra Bayern München i toppkampen, med to mål og en assist.