Norges Tobias Grøndahl i aksjon mot Frankrike. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Norges håndballherrer sjokkerte OL-vert Frankrike – ungguttene herjet i 27-22-seieren

Norge stilnet det høylytte franske hjemmepublikummet og slo vertsnasjonen 27-22 i gruppespillet i OL mandag.

Av NTB | 29.07.2024 20:33:11

Sport: Frankrike kom med revansjelyst etter tapet for Danmark i åpningskampen. I ryggen hadde de høylytte supportere, men Norge møtte så til de grader opp.

En imponerende første omgang endte med 16-11-ledelse til pause, og etter hvilen holdt de følge med de regjerende mesterne fra Tokyo-OL.

En pekepinn på nivåforskjellen på papiret: Landslagssjef Jonas Wille kalte oppgjøret for en «bonuskamp» før start.

Tobias Grøndahl imponerte i åpningskampen mot Argentina og tok for seg også mot Frankrike. Det samme gjorde den yngre garde med Simen Lyse og Alexandre Blonz. Det er Norges tre spillere i troppen som er født på 2000-tallet.

– Franskmennene har ingen løsning nå, sa Discoverys ekspert Ole Gustav Gjekstad da vertene jaktet febrilsk på å redusere Norges ledelse.

Også keeper Kristian Sæverås sto fram i avgjørende øyeblikk.

6-2 ble til 10-4, og det franske laget var rystet. Det norske laget holdt seg foran ved pause. Lyse og Blonz var blant dem som sto fram for Norge med tre scoringer hver.

«De første 25 minuttene til håndballgutta mot vertene Frankrike som er regjerende OL-mestere. Det er uvirkelig. Det er slik at du ikke tror det selv etter å ha sett det. Spørsmålet er om vi får se mer av det», skrev TV 2s håndballprofil Harald Bredeli på X.

Nordmennene ledet 15-8 få minutter før 30 minutter var spilt, men slapp Frankrike mer inn i kampen.

Onsdag venter Ungarn for det norske laget. Deretter kommer det kamper mot Egypt (2/8) og Danmark (4/8).

De fire beste lagene går til kvartfinale. Sluttspillet starter i Lille om en uke.

Det kokte i hallen med franskmenn som leverte et støynivå Norge ikke fikk servert i åpningskampen mot Argentina. Men anført av en både kald og duggfrisk Grøndahl ledet Norge 6-2 etter 13 minutter.

Etter pause scoret franske Dika Mem de fire første hjemmemålene, men Norge hadde et svar på vertenes stormløp. Målvakt Sæverås reddet Norge ved et par svært viktige anledninger. Han startet i stedet for Torbjørn Bergerud.