Sebastian Barthold var vanskelig å stoppe for den danske målvakten Emil Nielsen og ble norsk toppscorer med sju mål. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge klarte uavgjort mot verdensmesterne Danmark i egen turnering

De norske håndballherrene spilte uavgjort 36-36 mot regjerende VM-vinnerne Danmark i turneringen i Jordal Amfi.

Av NTB | 11.05.2024 18:04:01

Sport: Den siste scoringen kom med fem sekunder igjen av kampen.

Lagene møtes igjen under OL i Paris i den siste gruppespillskampen i gruppe B 4. august.

Etter en jevn start klarte nordmennene å tilrive seg en tomålsledelse utover i 1. omgang. Ved pause sto det 22-21.

Jonas Willes gutter rykket ifra med tre mål tidlig i annen omgangen, men danske bet seg fast og i en dårlig norsk periode gikk danskene fra 23-25 til 28-26.

Danskene så ut til å dra ytterligere ifra, men takket være solid målvaktsspill fra Torbjørn Bergerud klarte nordmennene å utligne til 35-35 med ett og et halvt minutt igjen av kampen. Det endte til slutt 36-36 etter at Tobias Grøndahl utlignet med fem sekunder igjen av kampen.

Alexander Blonz herjet på venstrekanten mot Kroatia, og nå var det Sebastian Barthold sin tur, og han ble norsk toppscorer med sju mål. Det samme hadde Gabriel Setterblom. Hos Danmark var Mathias Gidsel den giftigste med ni mål.

Det er nå blitt en seier og to uavgjort på de 15 siste møtene for Norge mot Danmark.

Norge hadde ingen problemer med å slå Kroatia torsdag med seks mål.