Menu
Det spises stadig mindre fisk og sjømat i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nordmenn har ikke spist så lite sjømat siden 2003

Nordmenn har aldri spist så lite fisk og skalldyr siden 2003. En av årsakene kan være økte priser, mener Sjømatrådet.

Av NTB | 19.07.2023 09:13:12

Fritid: – Vi ser at det er sjømatprodukter som øker mest i pris som folk kjøper mindre av, sier Sjømatrådets administrerende direktør Christian Chramer.

Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått nedover, med et lite unntak av pandemiåret 2021. I løpet av de to siste tiårene har konsumet aldri vært lavere enn det er nå, viser nye tall.

I 2003 spiste vi i snitt 21,22 kilo sjømat per person her i landet. I fjor var tallet 18,96 kilo. Det er en nedgang på nesten 10,65 prosent.

Andre årsaker til det lave forbruket kan være mangle på kunnskap om tilberedning, tilgjengelighet og dårlig tid.

(©NTB)

Flere nyheter: