Thomas Myhre og Moss inntok tabelltoppen i 1. divisjon etter seieren mot Stabæk lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Moss opp på tabelltopp i 1. divisjon – tap for Rekdal i AaFK-returen

Moss vendte til 4-1-seier over Stabæk og tok over serieledelsen i 1. divisjon. Aalesund tapte 2-3 hjemme for Egersund i Kjetil Rekdals comeback som trener.

Av NTB | 27.07.2024 18:03:02

Sport: Moss ville ta over tabelledelsen i 1. divisjon med seier borte mot Stabæk, men det var hjemmelaget som gikk i føringen etter fem minutter ved Herman Geelmuyden.

Noah Alexandersson utlignet for Moss etter 17 minutter da han dro til med et kjempetreff fra like utenfor 16-meteren. Kort tid etter vendte Moss til ledelse etter scoringer av Thomas Jakobsen og Bo Hegland.

Førstnevnte ble tomålsscorer halvveis i 2. omgang, før Eythor Bjørgolfsson sørget for 4-1 og tabelltopp for Moss.

Vålerenga får muligheten til å ta tilbake serieledelsen i 1. divisjon mandag. Da feirer Oslo-laget sin 111-årsdag i jubileumskampen hjemme mot Ranheim.

I Ålesund var Kjetil Rekdal tilbake som trener i sin første kamp etter returen til jugendbyen lørdag. Oppgjøret åpnet godt for Rekdals menn, som gikk opp til 1-0 etter et mønsterangrep etter 25 minutter, men Egersund vendte til 3-2-seier.

Kampen mellom Mjøndalen og Lyn ble stoppet av VAR-protester fra bortefansen etter 15 minutters spill, da Lyn-supporterne kastet en haug med champagnekorker ut på banen. Selve oppgjøret endte 2-1 til Lyn.

Øvrige resultater i 1. divisjon lørdag: Bryne – Sandnes Ulf 1-1, Kongsvinger – Levanger 3-3, Sogndal – Start 4-0, Åsane – Raufoss 0-0.