Molde herjet med KBK på bortebane. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde tok sjuende strake seier over Kristiansund: – Aldri hatt det så enkelt

Molde tok sin annen strake storseier da laget ydmyket Kristiansund og vant 4-0 på bortebane i Eliteserien onsdag kveld.

Av NTB | 18.09.2024 20:11:13

Sport: Dermed forlenget også Molde seiersrekken til sju strake over fylkesrivalen. Sist KBK klarte å ta poeng mot moldenserne var helt tilbake i august 2021, da de vant 2-1 på hjemmebane.

Etter forrige ukes 6-1-seier over Fredrikstad og onsdagens maktdemonstrasjon klatret Molde forbi Viking på tabellen. Det er riktignok bare målforskjell som skiller til siddisene på 3.-plass.

– Jeg synes at vi er briljante og har full kontroll hele veien. Jeg har aldri vært med her og hatt det så enkelt. I dag er vi gode og har satt standarden igjen, sa Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Eikrem og Eirik Haugan sikret tomålsledelse for gjestene til pause, før Ola Brynhildsen og Kristian Eriksen doblet ledelsen i 2. omgang.

– Det var bra i dag, synes jeg. Vi snakket om å opprettholde det gutta gjorde hjemme mot Fredrikstad. Der så vi at vi hadde fått igjen energi, fortalte Eriksen til TV 2.

Molde fikk en drømmestart på kampen da Eikrem sendte gjestene i ledelsen etter bare sju minutter.

– Det er rett og slett et Molde-lag som er ordentlig påskrudd fra start av. De har skapt sjanse på sjanse, utbrøt TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

Eikrem gikk først på skudd, men forsøket ble blokkert, og ballen falt ned til Brynhildsen. Spissmakkeren la ballen fint tilbake til Eikrem, som trillet inn 1-0-målet.

Minutter senere så det ut til at også Kristian Eriksen hadde notert seg på scoringslisten da han skled inn et innlegg fra Eikrem, men en VAR-sjekk kunne avsløre at dommerne hadde gitt et innkast feil vei i opptakten til scoringen.

Rett før hvilen var Eikrem millimeter unna å få med seg en 3-0-ledelse inn i garderoben, men ballen gikk stang-ut.

– Det var pisse ræva. Vi blir feige og må opp ett hakk, var KBK-spiller Rubel Altes klare dom til pause.

Vondt ble til verre for KBK da Eriksen vant ballen høyt i banen og spilte opp Kaasa, som sendte ballen videre til Haugen, før Eriksen fikk ballen tilbake og sendte Molde opp i 4-0-ledelse.

Til tross for maktdemonstrasjonen måtte gjestene klare seg uten stjernespiller Mats Møller Dæhli, som er ute med sykdom. I hans fravær kom Eriksen tilbake i startelleveren etter å ha vært ute med suspensjon i 6-1-seieren over Fredrikstad.

Et drøyt kvarter senere doblet Haugan Moldes ledelse da han pirket inn et nydelig innlegg fra Markus Kaasa.

Alte og resten av KBK klarte ikke å heve seg, og bare tre minutter inn i 2. omgang satte Brynhildsen inn Moldes tredje scoring på et innlegg fra Eriksen.