Fredrikstad gjorde det vanskelig for Molde og sikret 0-0. Foto: Thomas Andersen / NTB

Molde med poengtap mot disiplinert Fredrikstad

Molde fikk muligheten til å knappe inn på serieledelsen til Bodø/Glimt, men klarte aldri å utnytte sjansene og spilte 0-0 mot Fredrikstad i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 13.07.2024 19:04:18

Sport: Sist lagene møttes på øverste nivå i Norge, i 2012, endte sesongen med nedrykk for Fredrikstad og seriegull til Molde. Før lørdagens oppgjør i plankebyen skilte det derimot bare fem poeng mellom lagene.

Men Molde kom til kamp som favoritt og tok etter hvert kommandoen i kampen, men slet med å spille seg gjennom Fredrikstads kompakte forsvar.

Molde kom til større muligheter etter pause, men hjemmelagets eminente keeper Jonathan Fischer sto i veien når Molde klarte å få skuddene sine på mål.

Dermed endte det målløst og med ett poeng til hvert lag. Det er nok Fredrikstad langt mer fornøyd med enn gulljagende Molde.

I to av kampene fikk FFK tidlig utvisning og måtte spille med ti mann store deler av kampen, men mot Molde var hjemmelaget langt mer disiplinerte fra start.

Etter 25 minutter uten særlig store høydepunkter fikk Molde to sjanser på rappen. Først da FFK-keeper Jonathan Fischer måtte ut til 16-meteren for å avverge da Eriksen var på vei gjennom og så like etter da Emil Breivik skjøt like utenfor fra god posisjon.

Bortsett fra de få, men henholdsrike minuttene like før halvtimen var spilt, skjedde det fint lite før pause og lagene gikk målløse til pause.

Molde fikk en stor dobbeltsjanse etter 52 minutter, men Fischer reddet et farlig forsøk fra Martin Linnes og var heldig med at Breivik ikke klarte å sette returen på mål.

Oscar Aga kunne fort sørget for FFK-ledelse etter 70 minutter, men spissen fikk ikke avsluttet før Moldes Valdemar Lund fikk taklet ballen unna i siste liten.

Dermed endte det med poengdeling.

FFK fikk en fantastisk åpning på sin første sesong på øverste nivå i Norge siden 2012, men i de siste kampene har det gått tråere. Før kampen mot Molde hadde østfoldingene to uavgjort og to tap på sine fire siste kamper.

Like etterpå smalt det fra Fredrikstad-kaptein Júliús Magnússon, som fikk kjempetreff på volley, men Molde-keeper Albert Posiadala i full strekk fikk dyttet ballen unna.