Molde kjørte til tider over Sarpsborg på hjemmebane onsdag.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde klar for semifinale i fotball-NM: – I mitt livs form

Molde utnyttet en pangstart og slo Sarpsborg 3-1 i kvartfinalen i fotball-NM. Den regjerende seriemesteren jakter sin sjette cuptittel.

Av NTB | 12.07.2023 20:12:59

Sport: Moldes hittil siste NM-triumf kom i 2021. I semifinalen av årets norgesmesterskap møter de enten Kjelsås eller Raufoss. Den kampen spilles torsdag, og Molde får bortekamp i semifinalen som spilles 27. september. Årets NM-finale spilles på Ullevaal stadion 9. desember.

Den regjerende seriemesteren var aldri truet i kampen om avansement onsdag. De overrasket Sarpsborg med høy fart fra start og ledet 2-0 allerede etter fem minutter. Eric Kitolano og Emil Breivik sto for målene. Før pause la Ola Brynhildsen på til 3-0.

– Jeg skulle satt en til allerede etter fem minutter, men det var fint, det. Jeg har ikke vært bedre enn jeg er nå, så jeg er vel i mitt livs form, sa Breivik til TV 2 etter kampen.

– Det var godt. Vi får forberede oss godt. Det blir helt sikkert en tøff batalje, det og, sa Molde-trener Erling Moe.

Etter hvilen skapte begge lag sjanser, og med snaut 20 minutter igjen reduserte Ramon-Pascal Lundqvist for Sarpsborg. Nærmere kom de imidlertid ikke noen utligning og østfoldingene er ute av årets NM.

– Vi burde ha scoret mål litt tidligere for å få kontakt. De spiller på resultatet og gjør det bra, sa Sarpsborg-trener Stefan Billborn.

Molde fortsatte å styre kampen og hadde en stor sjanse til å gå opp til 2-0 allerede etter tre minutter. Bare minuttet etterpå skulle de likevel få ny uttelling.

Breivik fikk ballen på kanten av 16-meteren og avsluttet mot mål. Ballen gikk så via Sarpsborg-forsvarer Bjørn Inge Utvik og inn bak en utspilt Anders Kristiansen.

– De er heldig som ikke ligger under med mer, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Gjestene kom mer med i kampen etter kalddusjen, men fikk ikke ballen i mål bak Molde-keeper Jacob Karlstrøm.

Etter 72 minutter kom reduseringen fra Lundqvist. Molde-spillerne mente ballen var innom armen til svensken før den gikk i mål, men målet fikk stå. Videodømmingsverktøyet VAR er ikke gjeldende i NM.

Likevel sikret Molde seieren og avansement.

Molde tok ledelsen etter bare 25 sekunder på hjemmebane. Martin Linnes spilte ballen inn til Kitolano foran mål, der sistnevnte fant det lengste hjørne med en god avslutning.

Og etter 35 minutter kom det mer. Linnes slo et flott innlegg, og inne i feltet kom Brynhildsen i fart og stanget inn 3-0.