Mathias Fjørtoft Løvik scoret et nydelig mål mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Molde endte tapsrekken mot Tromsø – Mathias Fjørtoft Løvik med drømmemål i 2-0-seier

Molde tok sin første seier mot Tromsø på over halvannet år da de vant 2-0 på bortebane i Eliteserien fredag kveld.

Av NTB | 28.06.2024 23:13:15

Sport: Før fredagens oppgjør sto Tromsø med to strake seire over Molde. Forrige sesong vant de 4-1 på bortebane og 1-0 i «Nordens Paris».

Sist Molde stakk av med seieren var helt tilbake i oktober 2022 da de vant 1-0 borte på stadion som den gang het Alfheim.

Kristian Eriksen sendte Molde i ledelsen etter en fin kontring, før Mathias Fjørtoft Løvik satte kronen på været med en drømmescoring.

Molde klatret dermed opp på 3.-plass, seks poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Tromsø fortsetter på sin side på 14.-plass og kjemper en hard kamp om å unngå nedrykk etter sesongens marerittstart.

– Jeg er fornøyd med at vi leder og holder nullen, og så har vi også noen ting å rette på, sa Eriksen til TV 2 i pausen.

Halvveis inn i andre omgang ble vondt til verre for Tromsø da Mathias Fjørtoft Løvik vartet opp med et nydelig soloraid, før han lobbet ballen over Jakob Haugaard og inn i mål.

– Det er et enormt soloraid. Det er herlig arrogant. Det er en scoring for historiebøkene, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

I overtiden kopierte nesten Eirik Hestad lagkompisen elleville soloraid, men dessverre for moldenseren gikk ballen denne gang i stolpen og ut.

I Gulbrandsens fravær startet Kristian Eriksen og Magnus Wolff Eikrem på topp for Molde.

Blåtrøyenes skadeliste ble også ett navn lenger etter bare tre minutter da Anders Hagelskjær landet forkjært på ankelen og måtte byttes ut. Fra før er også stjerner som Kristoffer Haugen og Veton Berisha ute.

Etter en jevnspilt første halvtime var det Molde som tok ledelsen da Kristian Eriksen dro seg inn i feltet og banket ballen i lengste hjørnet.

Molde måtte klare seg uten Fredrik Gulbrandsen, som har pådratt seg nok en skade. Spissen ble også skadet i årets første seriekamp og gikk deretter glipp av fire eliteseriekamper. Senere har han vært på banen i sju serie- og tre cupkamper, før han igjen blir nødt til å ta en pause.