Maren Mjelde debuterte for gamleklubben Arna-Bjørnar torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Mjelde-tap i debuten for Arna-Bjørnar – Kolbotn med langt steg mot trygg plass

Maren Mjelde debuterte for Arna-Bjørnar noen timer etter å ha signert for gamleklubben, men hun måtte tåle tap i bunnoppgjøret mot Kolbotn.

Av NTB | 13.08.2024 19:55:31

Sport: Eline Hegg sto fram med mål og assist for Kolbotn da gjestene vant 2-0 og tok et langt steg mot ny kontrakt i Toppserien. Laget har bare Åsane og tirsdagens motstander bak seg, men er nå henholdsvis 10 og 12 poeng foran.

Arna-Bjørnar må etter tapet konsentrere seg om duellen med Åsane om å få kvalifiseringsplassen og unngå direkte nedrykk.

Mjelde har signert en kontrakt ut sesongen for å prøve å hjelpe gamleklubben til ny kontrakt. Det ble kjent tidligere på dagen, og tirsdag kveld startet hun i midtforsvaret i sin første norske toppseriekamp siden 2016.

Det året forlot hun Avaldsnes for å innlede en lang og svært suksessrik karriere i Chelsea. 34-åringen hjalp London-klubben til en rekke titler, men var ferdig i klubben etter vårsesongen. De siste sesongene har hun vært veldig skadeplaget.

Etter seks og et halvt minutt var det Mjeldes tur til å sette Panengstuen på prøve. Hun fikk foten på et hjørnespark ved lengste stolpe, men traff ikke godt nok.

I stedet ble det 0-1 etter et snaut kvarter. Hegg tok frispark fra venstre, og Kolbotn-kaptein Emma Braut Brunes løp inn bak forsvaret og nikket i mål. For Erling Braut Haalands kusine var det årets første seriemål.

Arna-Bjørnar ropte på straffe i slutten av omgangen da Lekven fikk røff behandling i feltet, men ble ikke hørt. Tross flere gode sjanser ble det ikke scoring på hjemmelaget, og Mjelde måtte gå av banen uten poeng.

Norges landslagskaptein gjennom mange år spilte for Arna-Bjørnar i sju år etter sin A-lagsdebut som 15-åring i 2005.

Arna-Bjørnar rykket ned i fjor, men fikk plassen tilbake da Avaldsnes mistet lisensen.

Arna-Bjørnar holdt på å få en pangstart. I første minutt klønet Kolbotn-keeper Selma Panengstuen med ballen og holdt på å miste den i egen målgård. Rett etter ble Sanne Lekven spilt gjennom, men Panengstuen reddet.

I det 28. minutt doblet Kolbotn ledelsen. Celine Elisabeth Larsen ble spilt fram på høyresiden og stormet inn i feltet. Hun sentret i rett øyeblikk, og Hegg kunne plassere ballen i krysset.