Spiller nummer 10 Messi kunne feire sitt tiende mål for Inter Miami. Foto: George Walker IV / AP / NTB

Messi ledet Inter Miami til seier i Leagues Cup

Lionel Messi scoret sitt tiende mål på sju kamper da Inter Miami vant mot Nashville i finalen i Leagues Cup. Avgjørelsen falt i straffesparkkonkurranse.

Av NTB | 20.08.2023 05:44:33

Sport: Det måtte 90 minutter og en straffesparkkonkurranse til før Miami-laget sikret seg cup-serien.

Messi har scoret i hver eneste kamp han har spilt for den amerikanske klubben så langt.

Det tok ikke mer en 23 minutter før argentineren satte ballen i nettet fra like utenfor 16-meteren.

Nashville hadde flere mislykkede forsøk på mål før den endelig satt. Etter 57 minutter spilt headet Nashville-spiller Fafá Picault ballen inn i mål via keeper Drake Callender og utlignet for hjemmelaget.

I det 70. minutt fikk Messi er kjempemulighet på mål ved hjelp av Sergio Busquets, men ballen traff venstre stolpe.

Etter ordinær spiletid sto det 1-1, og det gikk videre til straffesparkkonkurranse. Elleve spillerne på hvert lag måtte ta hvert sitt straffespark før kampen kunne avgjøres 10-9 til Miami.

Nashville-keeper Elliot Panicco ble mannen som til slutt bommet og ga seieren til Messis lag.

Det er Inter Miamis første seier i den nordamerikanske turneringen Leagues Cup siden den startet i 2019.

Messi inntreden har gjort Inter Miami FC til et vinnerlag.