Scott McTominay ble helten hjemme mot Brenford. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB.

McTominay reddet Manchester United på overtid: – Et av mine beste øyeblikk

Scott McTominay ble helten da han satte inn begge Manchester Uniteds scoringer på overtid. Dermed sikret han 2-1-seier hjemme over Brentford lørdag kveld.

Av NTB | 07.10.2023 18:32:33

Sport: United var på vei mot nok et tungt tap, men i stedet ordnet McTominay klubens første Premier League-seier på Old Trafford siden Nottingham Forest ble slått 3-2 helt tilbake i slutten av august.

– Det er nok et av mine beste øyeblikk på en fotballbane. To mål på overtid er bare helt utrolig. Jeg er glad for å bidra og vise hva jeg er god for, sa McTominay i seiersintervjuet vist på Viaplay.

Vertene fikk nok en gang en tung start på kampen da Brentford stormet i angrep etter 26 minutter.

Victor Lindelöf klarerte ballen, men til svenskens frustrasjon gikk den rett til Yoane Wissa, som sendte den videre til Mathias Jensen. Dansken satte skuddet midt på mål, men likevel klarte André Onana å slippe den inn i nettet bak seg.

– Det er keepertabbe, konstaterte Viaplay-kommentator Kasper Wikestad, som fikk støtte av sine kollegaer i studio:

– Onana er ikke en dårlig keeper, han er bare en dårlig Manchester United-keeper. Det vi ser, er en keeper blottet for selvtillit, sa Jan Åge Fjørtoft i pausen.

– Nå trenger ten Hag å gå inn I garderoben og ta hårføneren på disse spillerne. Jeg ville begynt å si til Casemiro «What the f … are you doing?», sa Fjørtoft.

Da 2. omgang startet, ble det klart at brasilianeren var tatt av til fordel for danske Christian Eriksen.

Ten Hag prøvde desperat på å gjøre flere grep ved å ta ut Marcus Rashford, Mason Mount, Sofyan Amrabat og Lindelöf til fordel for Alejandro Garnacho, Antony, Scott McTominay og Anthony Martial.

På overtid fikk nederlenderen uttelling da McTominay satte inn to raske mål for rødtrøyene.

Evans gjorde et overraskende comeback på Old Trafford i sommer etter å ha vært borte fra klubben siden 2015. 35-åringen fikk redebuten sin da han kom inn mot slutten av kampen mot Arsenal, og siden har han både startet borte mot Burnley og fått et innhopp hjemme mot Crystal Palace.

I tillegg til veteranen Evans og hardt kritiserte Maguire, fant ten Hag også plass til Lindelöf og Diogo Dalot på backene.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Brentford.

Viaplay-eksperten var heller ikke nådig mot Uniteds brasilianske midtbanegeneral.

United-manageren valgte en overraskende startoppstilling med både Harry Maguire og Jonny Evans på stopperplass.