Son Heung-min setter inn 2-2-målet foran en oppgitt Diogo Dalot. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Manchester United rotet bort tomålsledelse mot Tottenham – 2–2 i storkampen

Manchester United mistet seieren, men har langt på vei sikret Champions League-spill neste sesong 2-2 borte mot Tottenham i Premier League.

Av NTB | 28.04.2023 01:14:23

Sport: I en kamp der lagene var best i hver sin omgang fikk United store problemer etter pause. Tottenham kjørte på og berget 2-2 etter scoringer av Pedro Porro og Son Heung-min.

Det var en betydelig opptur etter 1-6-tapet for Newcastle i helgen. Vikarmanager Ryan Mason manet sine gutter til innsats i pausen og ble hørt.

Samtidig er resultatet bra for United, som fortsatt har seks poeng ned til 6.-plasserte Spurs og to kamper til gode på Masons menn.

Dermed skal Erik ten Hags elever rote mye for ikke å sikre topp 4-plass og mesterligaspill til høsten.

2-0 kom på et tungt tidspunkt for Tottenham. Vertene hadde nettopp hatt en stor sjanse da United kontret like før pause og Rashford havnet i løpsduell med Eric Dier. Den vant den formsterke United-spissen enkelt, og han hamret ballen i mål.

Spurs startet derimot annen omgang med intensitet og vilje og skapte tidlig en trippelsjanse som endte med at Clément Lenglet headet i tverrliggeren.

Like etter smalt det fra United igjen, men denne gang i tverrliggeren. Bruno Fernandes dro seg fri og hamret ballen i det horisontale metallet.

Tottenham fortsatte også å skape farligheter i den actionfylte kampen. Son bommet på en kjempesjanse i det etter godt forarbeid av Harry Kane, mens Dier kort tid headet utenfor på en minst like god mulighet.

Det vedvarende trykket skulle likevel bli umulig for United å stå imot. Kane serverte Son igjen etter 78 minutter, og denne gangen løp sørkoreaneren ballen rett i mål til 2-2.

– Jeg håper fansen kan se at vi var ett lag i dag, og vi løp for hverandre. I andre omgang kunne vi ha scoret mye mer, fortsatte han.

Hos United-manager ten Hag var tonen en litt annen.

– Åpenbart blir man litt skuffet når vi leder 2-0 og det ender uavgjort. Vi hadde muligheten til å øke ledelsen, men etter denne uken er 2-2 et godt resultat. I løpet av de 90 minuttene var vi ikke så gode, sa han.

United gikk aggressivt til verks fra start torsdag og spilte underholdende fotball før pause. Bare seks minutter var spilt da rødtrøyene tok ledelsen i London. Marcus Rashford gjorde nydelig forarbeid og spilte fri Jadon Sancho, som skrudde inn 1-0 i lengste hjørne.

United tok liten risiko etter pause og spilte på sin 2-0-ledelse. Tottenham var på sin side ivrige etter scoring og kjørte hardt på framover i banen. Det lyktes vertene med i det 56′ minuttet da Porro plukket opp ballen etter en klarering og blåste den inn i hjørnet bak en utspilt David de Gea.

– Jeg synes vi var enestående i andre omgang og viste karakter etter forrige søndag, og etter å ha havnet under 2-0, sa vikarmanager Mason etter kampen.