Manchester Uniteds Luke Shaw og Casemiro sto for hver sin scoring i 3-0-seiren over Bournemouth i Premier League tirsdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Manchester United opp i ryggen på Newcastle etter ny seier

Manchester United tok sin fjerde strake seier da Bournemouth ble slått 3-0. Dermed er laget helt oppe i ryggen på tredjeplasserte Newcastle i Premier League.

Av NTB | 03.01.2023 23:05:18

Sport: Kampen ble spilt i et ufyselig vær med regnet fossende på Old Trafford, hvor blant andre Sir Alex Ferguson var til stede. Casemiro gjorde 1-0 på volley etter frispark fra Christian Eriksen i 1. omgang, mens Luke Shaw satte 2-0 kort etter pause.

Marcus Rashford fastsatte resultatet fire minutter før slutt da han ble servert åpent mål av Bruno Fernandes etter en bakromspasning fra Shaw.

Med seieren er Manchester United med sine 35 poeng bare ni poeng bak serieleder Arsenal. De er ett poeng bak byrival Manchester City og à jour med Newcastle, som har en kamp mer spilt.

Det var Bournemouths tredje strake tap.

Kort etter hvilen leverte United og Shaw en effektiv kontring. Han førte ballen fra egen banehalvdel og spilte vegg med Bruno Fernandes og innbytter Alejandro Garnacho før han avsluttet med å score 2-0-målet.

Bournemouth hadde også et par giftige avslutninger, men David de Gea holdt nullen.

Rashford avsluttet et flott angrep ved å sette ballen i åpent mål.

Den ferske verdensmesteren Lisandro Martínez har vært småsyk etter VM og startet på benken i likhet med Varane, men han ble hyllet av Old Trafford-publikummet med gullmedaljen rundt halsen. Franske Varane fikk hvile etter et tøft VM for Frankrike og julekampene.

Martinez fikk med seg de siste minuttene da han kom inn for Lindelöf.

Gjestene holdt United godt unna det første 20 minuttene, men så fikk hjemmelaget frispark. Casemiro lurte offsidefella og banket ballen i nettaket på Eriksens perfekte serve.

Erik ten Hag har brukt stopperparet Luke Shaw og Rafael Varane i de to siste seriekampene. Englands landslagsstopper Harry Maguire er blitt henvist til benken, men tirsdag var kapteinen tilbake i startelleveren for første gang siden oktober. Han dannet stopperpar med svenske Victor Lindelöf. Shaw var tilbake på sin vante plass på venstrebacken.