Harry Maguire (i midten) omfavnes etter å ha gitt Manchester United 3-3 mot Porto. Foto: Luis Vieira / AP / NTB

Maguire reddet Manchester United til 3-3 etter kollaps i Portugal – nytt rødt kort til Fernandes

Harry Maguire kom inn og berget 3-3 på overtid da Manchester United så ut til å gå på nok et tap borte mot Porto i europaligaen.

Av NTB | 03.10.2024 23:01:39

Sport: Midtstopperen stanget hardt inn en corner fra Christian Eriksen. Utligningen kom i en sluttfase der United var redusert til ti mann.

Noen minutter før hadde kaptein Bruno Fernandes fått sitt andre gule kort for en fot i hodehøyde. Det var portugiserens andre utvisning på få dager.

Resultatet i seg selv er ikke en katastrofe for United-manager Erik ten Hag, men kollapsen underveis i kampen demper ikke presset mot ham. Søndag venter sterke Aston Villa på bortebane.

Samu Omorodion ble kampens spiller med sine to fulltreffere. Den første kom på en heading, mens 3-2 skjedde på en kontring fem minutter etter pause.

20-åringen hamret til etter å ha fått ballen på tvers fra Pepê, som hadde tent Porto-håpet med sin redusering tidligere på kvelden.

– Det er oppsiktsvekkende hvordan de bare glir gjennom Manchester United, utbrøt Viaplays fotballekspert Tor Ole Skullerud.

United fikk en svært effektiv start og ledet 2-0 etter en halvspilt omgang. Marcus Rashford dro seg forbi to Porto-forvarere og banket ballen i det nærmeste hjørnet. Keeperspillet til Diogo Costa var ikke patent, og han greide heller ikke å stoppe Rasmus Højlunds avslutning.

Fra skrått hold scoret dansken sitt første mål for sesongen.

Porto lot seg ikke knekke, og særlig på innlegg skulle de gjøre livet surt for Manchester United. Pepê stanget inn reduseringen på en returball etter en glitrende redning fra André Onana, mens Omorodion knuste Matthijs de Ligt i boksen og fikset 2-2 med hodet.

Fire mål var fasiten etter kun 34 minutters spill. Også forrige sesong mistet United ofte ledelsen og endte sist i sin Champions League-pulje.

– Når du leder 2-0 borte, bør du evne å håndtere kampen på en bedre måte, sa Viaplays kommentator Andreas Toft.