Frida Maanum avbildet fra en Arsenal-kamp i mesterligaen i 2023. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Maanum-scoring for Arsenal – tok poeng mot seriefavoritt Manchester City

Frida Mannum og Beth Mead sørget for at Arsenal holdt Manchester City til 2-2 i serieåpningen i den engelske superligaen i fotball.

Av NTB | 22.09.2024 15:31:18

Sport: Begge Arsenals mål ble til etter fine angrep, og Meads utligningsmål kom i det 82. minutt.

Før det hadde de fleste trodd at Manchester City kom til å ro det i land etter at Jess Park hadde gitt gjestene 2-1 på en perlescoring av de sjeldne kvarteret ut i 2. omgang. Da dunket Park ballen i vinkelen fra rundt 19 meters hold.

Manchester City er av mange regnet som favoritt til å ta gullet også i kvinnenes beste fotballserie i England, og derfor var det kanskje en liten overraskelse at det var Arsenal som tok ledelsen i London.

Bare åtte minutter var spilt da norske Frida Maanum sendte Arsenal i føringen. Vertene raidet opp et mønsterangrep på høyresiden, og da innlegget kom møtte Maanum ballen og bredsidet den knallhardt inn i nettet.

Svenske Stina Blackstenius hadde en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen senere i omgangen. Hun hadde rundet keeper og målet var helt åpent, men skuddet gikk dessverre for Blackstenius og Arsenal utenfor.

Tre minutter før pause kom utligningen til 1-1. Vivianne Miedema fikk etter hvert kranglet seg inn til skuddposisjon, og avslutningen gikk via en Arsenal-spiller og i mål forbi en utmanøvrert keeper Manuela Zinsberger.

Miedema var Arsenal-spiller fram til i sommer da hun byttet til Manchester City.