Thomas Lehne Olsen scoret for LSK lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

LSK med andre strake på hjemmebane: – Kjempesolid prestasjon

Lillestrøm er i ferd med å bedre den svake hjemmeformen i Eliteserien. Lørdag ble Strømsgodset slått 3-1 på Åråsen.

Av NTB | 13.07.2024 19:33:16

Sport: For to runder siden tok gultrøyene sin første trepoenger på eget gress for sesongen da de slo KFUM Oslo 2-1. Lørdag sikret de sin andre strake foran egne supportere.

– Det er en kjempesolid prestasjon. Jeg syns vi tar steg hver uke, sa LSK-trener Andreas Georgson til TV 2.

– Det er en av de beste, kanskje den beste, sa han på spørsmål om hvorvidt kampen var årsbeste fra LSK.

Kanarifansen startet kampen med en VAR-protest, hvor de forlot stadion de første ti minuttene, men rakk akkurat å få med seg oppgjørets første mål da Thomas Lehne Olsen traff blink på straffespark i det 14. minutt.

I forkant ble Félix Vá taklet i boksen, og hoveddommer Espen Eskås pekte på straffemerket.

Hjemmepublikumet fikk også mer å juble for like etterpå. Eric Kitolano vendte bort Godset-forsvaret før han hamret inn 2-0 ved stolperoten.

Et Godset-lag som har slitt med målformen denne sesongen, sto foran en tøff oppgave med å innhente tomålsledelsen. Logi Tómasson reduserte likevel før pause med en kunstscoring.

Snaue to minutter inn i andreomgangen var LSK tilbake i en tomålsledelse. Uba Charles spilte fri Marius Lundemo som bredsidet inn 3-1 fra 18 meter. Det holdt til seier.

LSK har i alt levert varierende resultater i første halvdel av sesongen, og klubben var nede på 10.-plassen før runden.

Strømsgodset gikk inn i runden med tre uavgjortresultater på rad og tre poeng mer enn lørdagens motstandere.

Neste runde spiller LSK mot Rosenborg borte, mens Strømsgodset tar imot Tromsø hjemme.