Akor Adams scoret for Lillestrøm mot Aalesund onsdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Lillestrøm knuste Aalesund – Lehne Olsen med måldobbel

Lillestrøm tok sin tredje strake trepoenger i Eliteserien med 5-1 over Aalesund onsdag. LSK snudde kampen etter at Amidou Diop pådro seg rødt kort.

Av NTB | 19.07.2023 20:03:06

Sport: Dermed fortsetter LSK seiersrekke uten Geir Bakke, som forrige uke gjorde sjokkovergang til Vålerenga. Sportssjef Simon Mesfin har treneransvaret mens klubben leder etter en arvtaker. Under Mesfin har LSK slått Sandefjord og Aalesund, mens sistnevnte nå har gått på tre strake tap i serien.

Onsdag sendte Issac Atanga AaFK i ledelsen før Thomas Lehne Olsen (to mål), Akor Adams, Ylldren Ibrahimaj og Vetle Skjærvik scoret målene som sikret hjemmeseier.

– Det er alltid deilig å score mål og vinne. Det blir et ganske rolig tempo etter at vi blir en mann mer, men vi gjør det ganske bra, sa Lehne Olsen til TV 2.

Han har scoret fire mål på de to siste kampene. Gjermund Åsen bidro med tre målgivende pasninger, men det vil han ikke fokusere nevneverdig på.

– Det er deilig. Vi viser en bra moral og kultur. Personlig gir jeg blanke katta. Det eneste jeg bryr meg om er å sanke trepoengere med denne klubben, sa Åsen til TV 2 etter kampen.

Adams er Eliteseriens toppscorer med 15 mål. Bodø/Glimts Amahl Pellegrino har notert seg for 13 nettkjenninger.

LSK scoret sine mål etter at AaFKs Amidou Diop ble utvist etter en situasjon med Lehne Olsen etter 25 minutter. Diop bommet på ballen og traff i stedet LSK-spissen i hodet. Dommer Kristoffer Hagenes var ikke i tvil.

Lillestrøm spiller borte mot Haugesund i neste runde, mens Aalesund møter Viking på bortebane.

Atanga sendte AaFK i ledelsen etter elleve minutter. Ghaneseren drev lenge med ballen alene mot LSK-forsvarer Lars Ranger, og fra rundt 20 meter bredsidet han ballen i hjørnet.

Det røde kortet skulle vise seg å koste ganske fort, for bare fem minutter senere hamret Ibrahimaj ballen i nettet bak AaFK-keeper Sten Grytebust.

Etter 56 minutter sikret LSK langt på vei seieren da Adams pirket inn 3-1 fra kloss hold. Åsen kom seg fri på kanten og slo inn foran mål. Adams hadde en enkel oppgave med å scoret sitt 15. seriemål.

Kvarteret før slutt la Lehne Olsen på til 4-1. Han mottok ballen inne i feltet og vendte flott opp med mann i rygg før han satte ballen i mål. Bare fire minutter senere scoret han sitt andre med et slott hodestøt på innlegg fra Åsen.

I 1. omgang måtte Lillestrøms stopperbauta Ruben Gabrielsen byttes ut med det som så ut som skuldertrøbbel.

Fem minutter før hvilen var snuoperasjonen et faktum da Skjærvik møtte innlegget til Gjermund Åsen på første stolpe. Headingen gikk rett på Grytebust, men AaFK-keeperen var uheldig da ballen gikk rett i armen og i mål etter at han først reddet med foten.