Sander Moen Foss ble matchvinner for Lillestrøm. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Lillestrøm endte KFUMs borterekke uten tap – Sander Moen Foss reddet 2-1-seier i sluttminuttene

Sander Moen Foss scoret sitt første mål for Lillestrøm da han sikret 2-1-seier hjemme over KFUM Oslo i Eliteserien torsdag kveld.

Av NTB | 27.06.2024 23:23:12

Sport: Dermed klatret «Fugla» opp på 7.-plass på tabellen og dyttet KFUM ned på plassen under. LSK endte også det nyopprykkede lagets borterekke uten tap. Før torsdagens oppgjør sto KFUM med tre seire og to uavgjort på bortebane i ligaen.

Espen Garnås sendte LSK i ledelsen etter 19 minutter, før Johannes Hummelvoll Nuñez utlignet tre minutter inn i andre omgang. Fire minutter før full tid ble Sander Moen Foss matchvinner med sitt første mål for gultrøyene.

Det var imidlertid flere utenomsportslige ting som stjal fokuset på Åråsen.

For da kampen ble sparket i gang satte LSK-supporterne i gang en VAR-protest hvor de kastet hundrevis, om ikke tusenvis at tennisballer ut på banen og sang «hater, hater jævla VAR». Kampen måtte derfor settes på pause i 3 minutter og 15 sekunder før de kunne starte på ordentlig.

Et kvarter senere kunne imidlertid hjemmesupporterne byttet ut tennisballene og hatropene med ellevill jubel etter at Espen Garnås sendte Lillestrøm i ledelsen.

– Det var deilig, det var en stund siden. Jeg så ikke helt hva som skjedde, men plutselig var ballen rett foran målet, så da var det bare å heade den, sa Garnås til TV 2 i pausen.

Halvveis ut i omgangen fikk Petter Nosa Dahl en alle tiders mulighet til å utligne da Nuñez spilte han alene med keeper, men osloguttens skudd gikk rett på Mads Hedenstad Christiansen.

– Jeg bommet på pasningen og skuddet, så neste gang må jeg sette den. Jeg er ikke så fornøyd, men vi kommer til sjansene. Det handler jo egentlig bare om at jeg må treffe, sa Nosa Dahl.

Etter hvilen fortsatte gjestene den fine angrepsfotballen, og bare tre minutter inn i omgang sendte Nuñez lagene likt igjen med en kanonkule i det lengste hjørnet.

– Det er en finesse og en skarphet over det han gjør. Han avslutter med en eminent avslutningsteknikk. Det der er ikke for alle, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Situasjonen ble heller ikke noe bedre for Lillestrøm da Erling Knudtzon, som hadde kommet inn fra benken i pausen, skadet seg i oppløpet til scoringen og måtte av banen.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen gjorde endelig Obilor Okeke skadecomeback etter å ha vært utilgjengelig i både hele oppkjøringen og sesongen til nå.

21-åringen som ble kåret til årets unge spiller i 1. divisjon i fjor klarte riktignok ikke å sette sitt preg på kampen. Det gjorde imidlertid Moen Foss, som headet inn vinnermål.

Mot slutten av omgangen var Nosa Dahl igjen inne i Lillestrøms 16-meter og spilte inn til Simen Hestnes, som ikke klarte å få en tå på ballen rett foran mål. Gjestene måtte dermed gå slukøret til pause på 0-1.

Halvveis ut i andre omgang ble det på nytt stopp i spillet, men da av en langt mer alvorlig grunn enn i starten av kampen. En supporter skal ifølge TV 2 ha kollapset på tribunen, men vedkommende skal ha fått god hjelp. LSK-keeper Christiansen skal ha oppfattet situasjonen raskt og stoppet spillet.