Henrik Kristoffersen. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Kristoffersen et stykke bak i Alta Badia: – Gikk sakte

Henrik Kristoffersen greide ikke blande seg inn i pallkampen i storslalåmrennet i Alta Badia. Rælingen-løperen endte på 7.-plass, mens Marco Odermatt vant.

Av NTB | 17.12.2023 14:39:50

Sport: Kristoffersen ble frakjørt med god margin i 1. omgang og hadde 1,91 sekunder opp til Odermatt før finaleomgangen i Italia.

– Det kjentes ut som det gikk sakte, det gjorde det. Jeg vet egentlig ikke. Jeg prøvde å pushe fra start, men så ble det kanskje litt for rundt til tider. Rett og slett bare sakte, sa Kristoffersen til Viaplay etter 1. omgang.

I finaleomgangen kjørte Kristoffersen bedre og klatret noen plasser. Han greide imidlertid ikke å ta seg opp i pallkampen og sluttet på 7.-plass, 3,10 sekunder bak Odermatt.

Kroatiske Filip Zubcic tok annenplassen, mens Zan Kranjec (Slovenia) ble treer.

Atle Lie McGrath kjørte ut i finaleomgangen. Han var beste nordmann etter 1. omgang på 8.-plass og hadde 1,88 sekunder opp til leder Odermatt. Han kom seg på beina igjen etter fallet.

Alexander Steen Olsen ble nummer tolv og var 3,83 bak Odermatt, mens Aleksander Aamodt Kilde endte på 13.-plass. Han hadde 4,02 sekunder opp til vinneren.

Fredrik Møller (4,33 sekunder bak), Rasmus Windingstad (+4,39), Timon Haugan (+4,71) og Kaspar Kindem (kjørte ut) fikk ikke kjøre finaleomgang.

Det skal kjøres nytt storslalåmrenn i Alta Badia mandag.